Metrekare bazında satışların önünü açan "Gayrimenkul Sertifikası" düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme sayesinde küçük birikimi olan vatandaşlar büyük gayrimenkul yatırımlarına ortak olabilecek.
 
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tebliğ taslağına göre, gayrimenkul sertifikaları ile konut projelerindeki daireler metrekare bazında satışa çıkacak. Bir metrekarelik bile olabilecek sertifika, projeler başlarken satışa çıkacak ve borsada ihraç edilecek.
 
Tüketiciler, gayrimenkul sertifikasıyla konutları bütün olarak değil metrekare bazında satın alabilecekler. Alınan sertifikalar proje tamamlanana kadar borsada işlem görecek.
 
YATIRIMCI İSTER DAİREYİ İSTER BİRİKİMİ ALACAK
 
Sertifika sahipleri ister daireyi, ister biriken kazancı alabilecek.
 
Konutlardaki prim, sertifikanın da değerini artıracak. İnşaat bittiğinde sertifika karşılığında konutu almak isteyenler firmaya başvuracak ve belirlenen süre içerisinde yeterli sayıdaki sertifikayı firmanın hesabına aktaracak.
 
Proje tamamlanınca elinde yeterli sayıda gayrimenkul sertifikası olmamasına rağmen daire almak isteyenler için sertifikalar peşinat yerine sayılacak.



CNBCE.COM