AKSARAY

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olan ve belediyenin desteklediği Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde çalışan 10 kişilik sağlık ekibi, 6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu belden aşağısı felç kalan Bünyamin (37) ve eşi Arife İpek (35) için evlilik yıldönümü partisi düzenlemeye karar verdi.

Paşacık Mahallesi'ndeki İpek çiftinin evinde önceden bir odayı süsleyen sağlık ekibi, aldıkları pastayı mumlarla süsleyip çiftin 18. evlilik yıl dönümünü kutladı.

Yapılan sürpriz karşısında gözyaşlarını tutamayan Bünyamin İpek, eşi ve 3 çocuğuyla beraber yeni evlilik yılına girmenin mutluluğunu yaşadı.

Bünyamin İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini çok mutlu eden organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür etti.

"Daha önce evlilik yıl dönümümüzü hiç kutlamamıştık"

Yapılan sürpriz karşısında çok mutlu olduğunu belirten İpek, "Geçirdiğim trafik kazası sonucu yatağa bağımlı yaşamaya ve evde sağlık hizmeti görmeye başladım. Bu konuda eşim, çocuklarım ve dostlarımın çok büyük desteği oldu. Bugün de böyle bir etkinlik düzenleyerek beni çok mutlu ettiler. Daha önce evlilik yıl dönümümüzü hiç kutlamamıştık. İlk defa bugüne nasip oldu. Eşim ve 3 çocuğum hastalığı süresince bana çok destekçi oluyorlar. Altı yıldır bir an olsun beni yalnız bırakmadılar. Onlara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Arife İpek ise ilk defa evlilik yıldönümü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah herkesten razı olsun. İki gündür bunun hazırlığını yapıyoruz. Bugünü umutla, heyecanla bekledim. Çok da güzel oldu. Allah herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Bu tür sosyal etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz"

Aksaray Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Koca Çalışkan da bugüne kadar kent genelinde 2 bin 800 hastaya evde sağlık hizmeti verdiklerini, bu konuda belediyenin çok büyük desteklerinin olduğunu aktardı.

Şu an aktif bin 600 hastanın evde sağlık hizmeti aldığını anımsatan Koca, "Bünyamin de bu ailelerimizden birisiydi. Bugün de evlilik yıldönümleri vesilesiyle böyle bir etkinlik düzenledik. Bu tür sosyal etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Muhabir: Turan Kazak

Kaynak: AA