Gazetemiz çizerlerinden Kamil Masaracı'nın fikir babası olduğu Karikatürlü Ev'lerdeki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç önderliğinde organize edilen ve Atila Özer Karikatürlü Ev'de karikatür öğrenmek isteyen miniklere, Sevil Özgür, Atilla Yakşi ve Serdaç Ürer'in destekleriyle dersler veriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dt. Ahmet Ataç şöyle konuştu: Karikatür, çizgiyle kurulan bir dildir. Çizgi, bir şeyleri anlatmak için, binlerce kelimenin yerine geçiverir. Hatta, sayfalar dolusu bir makale, uzunca bir konuşma, karikatürün o zengin iletisiyle eş değerdedir.

Bizim düzgün sözcüklerle tanımlayamadıklarımız, bir karikatür olarak karşımıza çıkabilir. Çizginin bu güçlülüğünü ortaya çıkaran karikatür sanatın o incelikli ustalarıdır. Eskişehir de, karikatür sanatına emek veren pek çok ismin yaşadığı ve hala yaşamakta olduğu bir kenttir.

 

Tepebaşı Belediyesi olarak, rahmetli Prof. Dr. Atila Özer'in adını verdiğimiz "Prof. Dr. Atila Özer Karikatürlü Ev", karikatür sanatının birikimlerini geleceğe taşıyan ve yeni isimlerin bu sanata kazandırıldığı bir yer olacaktır. Karikatür sanatına emek verenleri kutluyor, bizlere yeni ufuklar açan, çizgileriyle yaşamın farklı hallerini, farkı bakış açılarıyla bizlere gösteren çizer dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Dt. Ahmet Ataç

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr