İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinde bir dönem muhabir olan daha sonra avukatlık yapan, aynı zaman da ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Kadir Kökten hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli Kadir Kökten hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Kökten'in örgüte müzahir olduğu gerekçesiyle kayyum atanan ve daha sonra kapatılan Zaman gazetesi ile Aksiyon dergisinde bir dönem muhabirlik yaptığı belirtilerek, buna ilişkin haberlerin görsellerine yer verildi.

İddianamede, şüpheli Kökten'in muhabirlik yaptığı dönemde Ergenekon ve Balyoz davalarını, FETÖ/PDY’nin amaçları doğrultusunda manipüle etme eylemlerine katıldığı kaydedildi.

Şüpheli Kökten'in sosyal medyadaki hesapları üzerinden örgüte münhasır olduğu bilinen ANAFEN dershanesi ile Kimse Yok mu Derneğini savunan ve dershanelerin kapatılmasını eleştiren çok sayıda paylaşımda bulunduğu bildirilen iddianamede, Kökten'in ifadelerine yer verildi.

Kökten ifadesinde, 2012 yılında avukatlık stajını, FETÖ'den yargılanan sanık avukat Hasan Günaydın'ın yanında yaptığını daha sonrasında sırasıyla 2012-2013'te Zaman gazetesi hukuk biriminde, 2013 ile 2015 yılları arasında Aksiyon hukuk bürosunda çalıştığını anlattı. Ayrıca 2009 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken staj dönemine kadar Zaman gazetesinde adliye muhabirliği yaptığını belirten Kökten, 2015 yılında yaklaşık 6 aylık zaman diliminde de örgüte müzahir olduğu gerekçesiyle kapatılan Millet gazetesinde hafta da bir köşe yazarlığı yaptığını kaydetti.

Şüpheli Kökten ifadesinde, örgütle hiçbir bağının bulunmadığını, örgüt elebaşısı Gülen ile hiç görüşmediği gibi özellikle takip etmediğini, haber sitelerinde ya da televizyonda denk gelirse gördüğünü, örgüte müzahir Zaman, Sızıntı, Aksiyon gibi yayın organlarında herhangi bir aboneliğinin söz konusu olmadığını iddia etti.

İddianamede, şüpheli hakkında yapılan araştırmada, adına kayıtlı telefon numarası ile 11 Ağustos 2014 tarihinden itibaren FETÖ'nün gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandığının tespit edildiği ve söz konusu programa 347 kez giriş yaptığı belirtildi.

Şüphelinin KHK ile kapatılan Feza Gazetecilik isimli iş yerinde SGK kaydının bulunduğu ifade edilen iddianamede, şüphelinin kardeşi ile eşinin örgüt talimatı sonrasında Bank Asya'daki hesaplarına para yatırdıkları, yine örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerle irtibat sağladığı anlatıldı.

İddianamede, bu nedenlerle sanığın atılı ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA