Kocaeli'de 'Suçu ve suçluyu övmek, kanuna karşıt güruh ve tanıtım gösterisi yürüyüşleri düzenleme, diyet ve bunların hareketlerine katılma' iddiasıyla yargılanan emektar mebus Sebahat Tuncel üzerine adli arama sonucu alınarak diyar dışına çıkışı yasaklandı.

Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi, geleceğini bildirme etmiş olduğu şekilde duruşmalara katılmayan Tuncel'in yargılandığı davaya bağlı aralık değişmeyen aldı.

Mahkeme, sanığın muhakeme süreci içinde ifadesinin alınmasına müteveccih kanuncu yükümlülüklere uymadığı, adresine bağlı başkalık olduğuna müteallik beyanını iletmediği, duruşmalara katılmadığı, böylecene adli süreci geciktirdiği ve savuşma şüphesinin oluştuğu nedeni öne sürülerek hazırlık mahiyetinde adli arama dibine alınmasına, diyar dışına çıkışının da yasaklanmasına hükmetti.

Adli arama sonucuna uymazsa tevkif ihtarı verilecek

Sanığın rastgele hafta perşembe ve salı günleri sayaç 14.00 ile 17.00 ortada bulunmuş olduğu toprak bulunan Bakırköy Cumhuriyet Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğüne derneşik adına imza atmasına, adli arama sonucuna uymaması yerinde verilecek ukubet ne olursa olsun sanığın tutuklanacağının ihtarına değişmeyen verildi.

Kaynak: AA