ANKARA

Eski TBMM Başkanı ve eski bakanlardan İsmet Sezgin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi.

Kocatepe Camisi'ndeki törene Sezgin'in ailesi ve yakınları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Esat Kıratlıoğlu ve Muammer Güler, bazı milletvekilleri ve bir dönem beraber siyaset yaptığı arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar da çelenk gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve bakanlar, Sezgin'in kızları Seynan Levent ve Ayşe Sezgin ile torunları Efe ile Hazel Levent'e başsağlığı dileklerinde bulundu.

Sezgin ailesinin ve yakınlarının duygusal anlar yaşadığı cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Sezgin'in naaşı, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından toprağa verileceği Devlet Mezarlığı'na gönderildi.

Mezarına memleketinden toprak atıldı

Devlet Mezarlığı'ndaki törene İsmet Sezgin'in kızları Seynan Levent ve Ayşe Sezgin ile yakınları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Askeri manga tarafından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi. Sezgin'in mezarına, memleketi Aydın'dan getirilen toprak da atıldı. Daha sonra ise Kur'an-ı Kerim okundu.

Tören kıtası, tarafından üç el saygı atışı yapılırken, tabutun üzerinden çıkarılan Türk bayrağı ise aileye teslim edildi. Tören sonunda Sezgin'in kızları Seynan Levent ve Ayşe Sezgin taziyeleri kabul etti.

İsmet Sezgin için akşam da mevlit okutulacağı belirtildi.

"Toplumun her kesimine güven veren bir siyasetçiydi"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kocatepe Camisi'ndeki cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorusu üzerine yaptığı açıklamada, İsmet Sezgin'in Türk siyasetinin beyefendisi olduğunu ifade ederek "Toplumun her kesimine güven veren bir siyasetçiydi. Allah rahmet eylesin. Bu tür siyasetçilere Türkiye'nin her zaman ihtiyacı var." dedi.

Eski bakanlardan Mehmet Ağar da yaptığı açıklamada, Sezgin'le tanışıklığının çok eski yıllara dayandığını belirterek şunları dile getirdi:

"Hepinizin bildiği gibi, fevkalade temiz, terbiyeli, insancıl, ülkesine bağlı, memleketini, milletini seven, tevazu ve terbiye içinde bir hayatı taşıyan bir insandı. Örnek bir kişilik sergiledi. Bütün bu süre zarfında yüksek makamlara ulaşması kişiliğinde en ufak bir değişme ortaya koymadı. Tevazusunu, insancıllığını, küçüklerine olan himaye duygularını hiç kaybetmedi. Dostluklarını hep aynı ölçüler içerisinde taşıyabilme kabiliyetine, karakterine sahip olduğu için herkes tarafından da hep sevilen bir insan oldu." ifadesini kullandı.

Muhabir: Burcu Çalık, Barış Gündoğan

Kaynak: AA