İSTANBUL

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü, 6 yaralı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin, eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül'ün, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Ömer Çatkıç ve Zafer Biryol ile tutuksuz sanıklar Uğur Boral, Bekir İrtegün, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül katıldı.

Duruşmada, gelen evrakların okunmasının ve kimlik tespiti yapılmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi.

İddianamedeki suçlamaların hatırlatıldığı sanıklar, ses ve görüntü kaydının alındığı duruşmada savunmalarına yönelik beyanlarda bulundu. Duruşma, Zafer Biryol'un savunmasıyla sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tüm sanıkların ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede bazı sanıkların FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" programını indirdikleri, örgütün bankasına para yatırdıkları ve sohbetlere katıldıklarına yönelik iddialar sıralanıyor.

Muhabir: Murat Kaya, Muhammed Enes Can, Başak Akbulut Yazar

Kaynak: AA