İSTANBUL

Eski Eminönü Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Lütfi Kibiroğlu'nun (70) cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Bir süredir tedavi gördüğü Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat eden Kibiroğlu için, Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti Konya Miletvekili ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Devlet Bakanı Hasan Aksay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu'nun yanı sıra siyaset-medya dünyasından isimlerle Kibiroğlu'nun sevenleri, mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Kibiroğlu'nun cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Merkezefendi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Lütfi Kibiroğlu kimdir?

Lütfi Kibiroğlu, 1947'de Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Akşehir'de tamamlayan Kibiroğlu, 1968'de yükseköğrenimini yapmak üzere İstanbul'a yerleşti. Kibiroğlu, işletme ve pazarlama üzerine ihtisas yapmak üzere Almanya'ya gitti. Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İşletmecilik Yüksekokulu mezunu olan Kibiroğlu, Türkiye'ye döndükten sonra mali müşavir olarak çalışmaya başladı.

Milli Selamet Partisi'nden Şehremini mahalle teşkilatında siyasete atılan Kibiroğlu, Milli Görüş partilerinde Eminönü ilçe başkanlığı, il yönetim kurulu üyeliği, genel idare kurulu üyeliği ve genel başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu.

1994'te İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Lütfi Kibiroğlu, 1999 yerel seçimlerinde Eminönü Belediye Başkanı oldu.

Kibiroğlu, 2005'te Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kurucu üyesi oldu ve İstanbul temsilciliği görevini üstlendi. Kibiroğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.

Muhabir: Emin İleri

Kaynak: AA