Eski CHP milletvekili Oğuz Oyan hakkında, başbakanlığı devrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a taşlama etmiş olduğu iddiasıyla 4 sene 8 ayak tabanı derece cezaevi cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta bulunan iddianamede, TBMM 24. devre CHP İzmir saylav bulunan Oyan'ın, Sol gazetesinin 30 Ocak 2014 günlü nüshasında, o devre başvekil bulunan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a müteveccih 'çarklar elbette dönüyor' başlığı ile yazı yazdığı belirtildi.

Suça özellik makaleye de arazi maruz iddianamede, Oyan'ın kaleme almış olduğu yazıda kullandığı ifadelerle Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a taşlama etmiş olduğu savunuldu.Oyan'ın, tenkit sınırlarını aştığı tamlanan iddianamede, yazdığı makaleyle müştekilerin onur, itibar ve saygınlığını rencide edebilecek özellikte konkre edim ve vakıa karacılık ederek taşlama suçunu işlediği belirtildi.

İddianamede, Oğuz Oyan'ın taşlama suçundan 7 aydan 4 sene 8 ayak tabanı hapisle cezalandırılması istem edildi.

İddianame, göndermiş olduğu Asliye Ceza Mahkemesince onama edilirken, Oyan'ın yargılanmasına ilerleyici günlerde başlanacak.

Kaynak: AA