ANTALYA

Antalya'nın Kaş ilçesinde tatilde bulunduğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski İçişleri Bakanlarından Ahmet Kemal Selçuk (86), Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Eski İçişleri Bakanı Selçuk için Antalya Valiliği bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, eşi Nevin Selçuk ve yakınlarının yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan eski İçişleri Müsteşarı ve Selçuk'un yakın arkadaşı Saim Çotur, Selçuk'un çok merhametli, tevazu sahibi, bardağın hem dolu hem de boş tarafını görebilen bir kişiliğe sahip olduğunu belirtti.

Selçuk'un paylaştığı bilgi ve öğrettikleri ile yaşamaya devam edeceğini anlatan Çotur, "Öksüz bıraktığı sadece kendi ailesi değil. Aynı zamanda yakın dostları öksüz kaldı, bunların bir tanesi de benim. Emeklilik yaşamının nasıl sürdürülmesi gerektiğini ondan öğrendim. Devletin her törenine istisnasız ciddiyetiyle katılırdı ve beni de yanını da bulundururdu." dedi.

Törenin ardından Antalya Müftüsü Osman Artan, eşliğinde valilik bahçesinde Selçuk için dua okundu.

Selçuk'un cenaze namazı Muratpaşa Camisi'nde öğle namazına müteakip kılındı. Cenaze namazında Selçuk'un eşi duygusal anlar yaşadı.

Cenaze namazına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

Daha sonra Selçuk'un cenazesi, Uncalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ahmet Kemal Selçuk, geçen cumartesi günü eşi Nevin Selçuk ile Kaş ilçesinde tatilde bulunduğu sırada rahatsızlanmış ve Kaş Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada yapılan muayenede kalp krizi geçirdiği belirlenen Selçuk, ilk müdahalenin ardından ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, yolda yaşamını yitirmişti.

1930 yılında İzmir'de doğan Ahmet Kemal Selçuk, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığının yanı sıra 1987 yılında seçim öncesi yaklaşık 3,5 ay bağımsız İçişleri Bakanlığı, 1986-1990 yılları arasında ise Başbakanlık Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Selçuk, daha sonraki yıllarda ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.

Muhabir:Gülsem Adam

Kaynak: AA