İzmir'li fanatik Karşıyaka taraftarı Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki Başika Kampı Gedu Üs Bölgesi'nde şehit düşmesiyle, geride gerçekleştiremediği hayalleri, acılı babası kaldı. Eşini trafik terörüne, üsteğmen oğlunu IŞİD terörüne kurban veren, evinde bir başına kalan Haluk Cazgır, 'Tek evladımdı, tek oğlumdu, evimin tek yavrusuydu, onu şehit verdim. Yalnız kaldım. Söz bitti artık, yavrum yok. Analar babalar ağlamasın. 

Terörle kimse bir yere varamamış' dedi. Haluk Cazgır, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan oğlunun adının, evinin bulunduğu sokağa verilmesini de istedi.İzmirli fanatik Karşıyaka taraftarı Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki Başika Kampı Gedu Üs Bölgesi'nde geçen 26 Mart'ta şehit düşmesiyle, sevenlerini gözyaşına boğdu. Fabrikada çaycılık yapan anne Müşerref Cazgır ve ayakkabı ustası babası Haluk Cazgır maddi zorluklarına rağmen tek tek çocuklarını özveriyle okuttu. 

İsmail Cazgır da öğrenim hayatında onları hiç üzmedi, ortaokuldan sonra girdiği sınavlarda, askeri liselerinin tüm sınavlarını kazandı. Ancak küçüklüğünden beri pilot olmak isteyen İsmail Cazgır, Maltepe Askeri Lisesi'nin hava bölümünü başarıyla bitirdikten sonra büyük üzüntü yaşadı. Harp okulu seçmeleri sırasında gözlerindeki rahatsızlığı ona Hava Harp Okulu'nun kapılarını kapattı.

ANNESİ İŞE GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Pilot olamayan İsmail Cazgır, Kara Harp Okulu'na devam etmek zorunda kaldı. Bu okulunu da başarıyla bitirip topçu sınıfında orduya katıldı. Herşey yolunda giderken Cazgır ailesinin mutluluğu bir trafik kazasıyla bozuldu. Anne Müşerref Cazgır, fabrikadaki işine giderken Çiğli'de halen bulunamayan bir aracın altında kalıp hayatını kaybetti. 

Baba oğul birbirlerine daha fazla sarıldı. Artık çalışamayan baba Haluk Cazgır yalnız yaşadığı Karşıyaka Çarşı'daki evinde eşinden bağlanan 600 lira maaşla geçinmeye çalışırken, oğlu da kendisine hem maddi, hem manevi destek oldu.

Sırasıyla Şırnak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yapan Üsteğmen İsmail Cazgır, son olarak tayini çıkan Çorlu Topçu Alayı'ndan, geçici görevle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki Başika Kampı Gedu Üs Bölgesi'ne gönderildi. Geçen cumartesi günü de, Peşmerge güçleriyle çatışan IŞİD'in attığı roketin üs bölgesine isabet edip patlaması sonucu şehit oldu. Şehit Üsteğmen İsmail Cazgır, İzmir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. 

'ŞEHİT OLDUĞU GÜN SOKAKLAR BANA DAR GELMİŞTİ'

İsmail Cazgır'ın şehit olmasıyla en büyük acıyı geride tek başına kalan babası Haluk Cazgır yaşadı. Eşini 5 yıl önce trafik terörüne, üsteğmen oğlunu IŞİD terörüne kurban veren Haluk Cazgır, artık Karşıyaka Çarşı'daki evinde acısıyla başbaşa kaldı. Haluk Cazgır, teröre isyan etti. Acılı baba, 'Tek evladımdı, tek oğlumdu, evimin tek yavrusuydu, onu şehit verdim. Yalnız kaldım. Söz bitti artık, yavrum yok. Beş yıl önce de annesini kaybettim. 

Oğlumu en son Ağustos ayında Çorlu'ya tayini çıkınca izne geldiği zaman gördüm. Ardından direk Kuzey Irak'a gitti. Beni fırsat buldukça, telefonla arardı. Zaman zaman da internet üzerinden mesajlaşırdık. Ben oğlumun iyi olduğu haberini aldığım zaman rahat ederdim, içim rahat ederdi. Bana her zaman 'Baba iyi bak kendine. Kendini kolla' derdi. Benim de hep aklım ondaydı. Şehit olduğu gün, bu sokaklar bana dar gelmişti. Kendimi eve zor atmıştım. Eve geldikten sonra zaten silah arkadaşları gelip bana haberini verdiler' dedi.

TERÖRLE KİMSE BİR YERE VARAMAMIŞ

Oğlunun fanatik Karşıyaka taraftarı olduğunu, bütün maçlarını takip ettiğini, ancak aynı zamanda Fenerbahçe'yi de tuttuğunu anlatan Haluk Cazgır, gözyaşları içerisinde teröre tepki gösterip çağrı yaptı. Haluk Cazgır, 'Allah kahretsin, terörün sonu olmaz. Terörle hiç kimse bir yere varamamış. Yıllarca ülkemiz şehit verdi. Kanları yerde kalmasın, kalmadı da. 

Sorumluları neyse cezasını bulsun. Oğlumun kanı da yerde kalmayacak biliyorum ama artık bu analar, babalar ağlamasın. Dursun bu akan kanlar, dursun bitsin artık son olsun. Diyecek bir şey yok, vatanım sağolsun. Allah şehidimize gani gani rahmet eylesin. Herkes hakkını helal etsin, silah arkadaşları hakkını helal etsin. Söz bitti artı yavrum yok artık. Sözün bittiği yer' diye konuştu. 

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ SOKAĞA ADININ VERİLMESİNİ İSTEDİ

Şehit Üsteğmen İsmail Cazgır'ın babası Haluk Cazgır, kendisini telefonla arayıp başsağlığı dileklerini ileten Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da istekte bulundu. Devletten, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan tek isteğinin olduğunu ifade eden Haluk Cazgır, 'Benim isteğim, evimizin sokağına, oğlumun ismini versinler. Anılarıyla yaşasın, herkes görsün. Buraya ismini versinler. Burada doğdu, büyüdü evladım bu sokakta' dedi.

Kaynak: DHA