Bağcılar'da 11 çocuk annesi eşi Nimet Çağan'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şerif Çağan ile ilgili mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda, 5 Aralık 2013'te sanık Şerif Çağan'ın 11 çocuğunun annesi Nimet Çağan'ı öldürdüğü, yapılan otopside kadında 59 kesi yarasının bulunduğu anlatıldı.

Gerekçeli kararda, sanık Şerif Çağan'ın mahkemede verdiği savunmasında, eşi Nimet Çağan'ın kendisini aldattığından şüphelendiğini, kamera kayıtlarına aldığı görüntüler nedeniyle eşiyle tartıştığını ve ardından öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Nimet Çağan'ın hiçbir sadakatsizliğinin olmadığı, kocası Şerif Çağan'ı aldattığına dair sanığın kendi iddiası dışında hiçbir doğruluk payının bulunmadığı ifade edilen gerekçeli kararda, şunlar kaydedildi:

"Sanık Şerif Çağan, eve gizlice yerleştirdiği telefon kamerasında, eşinin eve başka adam aldığı ve kamera kayıtlarında bacak görüntülerinin adama ait olduğunu iddia etmiş ise de görüntülerin CD ortamında çözümü ve bu çözüm sonucu bu bacakların çocuk bacakları olduğu, ayrıca CD çözümünde çocuk seslerinin oyun şeklinde geldiği, köy kültürüne göre yetişen ve evde bulunan 2 yaşındaki Rojin ve 5 yaşındaki Bilal'in evde ses kayıtlarına göre oynayıp gülüştükleri anlaşılmıştır."

Görüntülere göre, çocukların aile ortamında oldukları, birbirleriyle gülüp oynadıkları, yatakta herhangi bir dağınıklığın bulunmadığı belirtilen gerekçeli kararda, Nimet Çağan'ın, tanık beyanlarına göre hiçbir suretle aldatmaya ilişkin hareketinin bulunmadığı, kocasını tahrik edici herhangi bir söz ve davranışının olmadığı bildirildi.

Gerekçeli kararda, Nimet Çağan'ı, tartışılan, anlatılan deliller ve gerekçeler birlikte değerlendirildiğinde sanık Şerif Çağan'ın öldürdüğü, maktülden kaynaklanan hiçbir olumsuz davranış, söz ve hakaret olmaması nedeniyle tahrik hükümlerinin sanık lehine uygulanmaması gerektiğine karar verildiği ifade edildi.

Kaynak: AA