İSTANBUL

Sancaktepe'de boşanma aşamasında olduğu eşi Selda Çelik'i silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ali Çelik, "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Çelik ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Ali Çelik, "Ben üniversite mezunu bir insanım. Evliliğimi düzeltmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Düzelmeyince kızımı ve mal varlığımı bırakarak çıktım gittim. Kızımı uzaktan sevmeye çalıştım. Boşanma davası açtım, yanaşmadı. Olay günü de bana hakaret ettiği için bir anlık öfkeyle bu olayı işledim. Bu zamana kadar bir şiddet olayımız yoktu. Ben kızıma aşık bir insanım. Başıma gelen olaydan dolayı çok pişmanım." dedi.

Sanık avukatı Turgay Aşçı ise müvekkilinin eylemini olası kastla ve tahrik altında gerçekleştirdiğini savunarak, bu şekilde hüküm kurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ali Çelik'i "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın cezasında, eyleminden sonraki davranışlarını dikkate alarak indirime gitmeyen mahkeme heyeti, Çelik'i ayrıca "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan da 2 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Duruşma bitiminde açıklama

Davanın bitmesinin ardından Kadın Meclisleri üyesi bir grup, adliye önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Beyza Aksoy, "Bugün olumlu bir karar çıktı. Hiçbir indirim olmadan sanık ağırlaştırılmış müebbet aldı. Bu ülkede kadınlar boşanmak istediği için öldürülüyor. Kendi hayatı hakkında karar vermek istediği için öldürüldü Selda Çelik." dedi.

Selda Çelik'in ailesinin avukatı Deniz Şeren de "Kadın cinayetleri maalesef ülkemizin kanayan bir yarası. Her gün bu tür haberler alıyoruz. Bu yüzden çok önemli. Çözüme ulaştırılması gereken bir sorun. Mahkemelerin verdiği cezalar, indirim uygulanmaması, sert cezalar bu suçların işlenmesini engelleyeceği düşüncesindeyim." diye konuştu.

Selda Çelik'in annesi Mahizer Karadağ ise "Yavrumun hakkı yerde kalmasın, inşallah ömür boyu oradan çıkmasın. Onu istiyorum." ifadesini kullandı.

İddianemeden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Ali Çelik'in bir süre önce eşi Selda Çelik ile aralarında çıkan sorun nedeniyle evinden ayrılarak başka bir yere taşındığı anlatılmıştı.

İddianamede, sanık Çelik'in çocuğunu görmek için olay günü eşi Selda Çelik'in Sancaktepe İnönü Mahallesi Mimber Sokak'taki evine geldiği, çocuklarının bu sırada evde olmadığı, Çelik'in de eşinin başka bir erkekle beraber olduğunu öne sürdüğü ve bu nedenle de aralarında tartışma çıktığı kaydedilmişti.

Tartışmanın büyümesi üzerine sanık Çelik'in eşini silahla ateş ederek öldürdüğü aktarılan iddianamede, olayın ardından kaçan sanığın 12 gün sonra yakalanarak tutuklandığı belirtilmişti.

İddianamede, sanık Ali Çelik'in "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Muhabir: Ali Cevahir Aktürk,Filiz Kınık

Kaynak: AA