Gezen, 2011’de resmî nikâh yapmadığı ve evinin ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle imam nikâhlı eşi Ali Ovalı’yı demir çubukla ağır yaralamış, hakkında ‘insan öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Mahkeme, Gezen’e önce müebbet hapis verdi. Cezayı, zarar ve tehlikenin ağırlığına göre 12 yıla, ağır tahrik ve iyi halden 2 yıl 6 aya düşürdü. Ovalı ise, “Ne olur karım ceza almasın.” diyerek dini nikâhlı eşinin serbest bırakılmasını istedi.

2011’de meydana gelen olayda, Ali Ovalı (24), resmi nikâh kıymadığı ve evinin ihtiyaçlarını karşılamadığı için aralarında oluşan anlaşmazlığı konuşmak için Gülnaz Gezen’in çalıştığı çiftliğe gitti. Gezen ile Ovalı arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, tartışma sırasında Ali Ovalı, Gezen’e hakaret etti. Bunun üzerine Gezen, yerde bulunan demir sopayla Ovalı’nın kafasına vurdu. Ağır yaralanan Ovalı, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ovalı’nın, hayati fonksiyonlarını ikinci derecede etkileyerek, hayatını tehlikeye sokacak şekilde kafatasında kırık, beyninde ödem oluşacak şekilde yaralandığı tespit edildi. Olay sonrasında gözaltına alınan Gezen sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çiftin 4 yaşında ve 3 aylık iki çocuğu, Ali Ovalı’nın Seyitgazi ilçesindeki yakınlarına teslim edildi.

Savcılığın yaptığı soruşturma sonunda, Gezen hakkında, ‘insan öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talebiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yaklaşık bir yıldır süren dava sonuçlandı. Sanık Gezen, mahkeme heyetine, olay nedeniyle pişmanlık duyduğunu kaydetti. Ali Ovalı ise, eşinin serbest bırakılmasını istedi. Ancak mahkeme, Ovalı’nın bu talebini kabul etmedi.

Mahkeme Gezen’i önce ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığına göre sanığın cezası 12 yıla indirildi. Daha sonra mahkeme, suçu tahrik altında işlediğine karar vererek bu cezayı da 4’te 3 oranına indirdi. Verilen 3 yıl hapis cezası da duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınarak 2 yıl 6 aya düşürüldü.
Zaman