Bilecik'te amme kurumunda vazifeli İsmail Kaplan, astsubayken 28 Şubat sürecinde, benzeri başörtülü bulunduğu ve salat kıldığı düşüncesince ordudan uzaklaştırılmasıyla yaşamış bulunduğu zorlukları unutamadığını belirtti.

Kaplan (46), AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 1984'te atlaya zıplaya askeri liseye girdiğini söyledi.

Mamak Muhabere Okulundan 1988'de yetkilendirilmiş olduktan sonraları Çanakkale Gelibolu Kolordu Muhabere Taburunda gedikli komünikasyon teknisyeni adına göreve başladığını kaydeden Kaplan, 2000'e derece ayrımlı birliklerde fariza yaptığını bildirdi.

Ordudaki görevinin, 28 Şubat süreci öncesine derece başarılarla komple bulunduğunu tabir fail Kaplan, 'Hatta KKTC'de fariza yaptığım tam yığın komutanımız beni 'örnek astsubay' adına önceleme etti. Kıbrıs'taydım ve 28 Şubat süreci başladı, kip astsubayken değme nesne bilakis döndü. O tarihten itibaren ikinci dershane yurttaş ve istenmeyen eş muamelesi gördüm, değme çeşitli haksızlık başladı' dedi.

Kaplan, 2000 senesinde izindeyken çağrılıp, girintisiz çıkıntısız müşterek belgeyle ordudan ilişiğinin kesildiğinin bildirildiğini anlattı.

Yıllardır atlatmak yediği, bayıla bayıla başladığı mesleğinden müşterek günde atıldığını tamlayan Kaplan, şunları kaydetti:

'Ordudan atılma sebebim, bana sunulan belgede 'disiplinsizlik' adına gösterildi. Bir anda aylak kaldık. Hiçbir vasfınız yok, 'Ne iş olursa yaparım' modunda iş arıyorsunuz. Yaşamayan bilmez. YAŞ kararlarıyla ayrılıyorsunuz ve sizin hakkınızda sunulan sonucu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi engelleme tek yere götürüp hakkınızı arayamıyorsunuz. Kanunla önümüzü kapatmışlar. 2010'daki referandumda hükümetimizin, salim olsun, YAŞ kararlarını yargıya açması ve peşi sıra bizlerle ilişik anayasa yapılmasıyla bu iş az buçuk normale döndü. Her nesne birlik normale döndü diyemeyiz, zira Askeri Yüksek yönetim Mahkemesi, ikili, üçgen kararnameyle görevine sonuç sunulan ihvan var. Bizler görevimize döndük, kanunla ödevli yahut zor olduk ama kararnameyle ayrılan arkadaşlarımızın bütünü şu anda halen aylak ve dışarıda.'

Bu süreçte ordudan atık personelin, boynunu büküp 'Allah'tan geldi, kaderimizmiş, çekecekmişiz' deyip bugünlere geldiğini tabir fail Kaplan, hemen o devre fariza karşılayıcı rütbeli askerlerin değil, onlarla eş çalışan, brifing veren, buraya çağıran ve gidenlerin de yargılanmasını, hakkettikleri cezaları almasını istediklerini laflarına ekledi.

Kaynak: AA