Esenlerliler bu yıl da Ramazan'ı doyasıya yaşayacak.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi'nin, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun hayata geçirdiği sosyal ve kültürel 17 projeyi tanıttı. On bir ayın sultanını karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin yanı sıra 7’den 70’e her yaştan insana hitap eden birbirinden farklı özgün Ramazan projelerine imza atacak.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra; Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİRLEŞTİRİCİ VE BEREKETİ PAYLAŞTIRAN PROJELER ÜRETİYORUZ

Ramazan ayının birlik beraberlik duygularını pekiştirdiğini belirten Başkan Göksu, "Ramazan, hepimiz için iyilik kapılarının açık olduğu ve kötülük kapılarının kapandığı bir zaman iklimi. Bu zaman iklimini iyi değerlendirmeliyiz. Ramazan ibadettir, paylaşmaktır, kardeşlik ve berekettir.

Birbirimizle tanışmayı, kaynaşmayı ve kardeş olmayı Ramazan vesilesiyle hatırlıyoruz. Ramazan, şehrin birliğini ve dirliğini tesis ediyor. Biz de şehrin yöneticileri olarak Ramazan'ın birleştirici, bereketi paylaştıran bu özelliğini yaşatmak için özgün projeler üretiyoruz" diye konuştu.

200 BİN ESENLERLİ'YE İFTAR

Esenler Belediyesi'nin, "Ramazan Birlikte İyiliktir" sloganıyla gerçekleştireceği projeleri ve Ramazan boyunca yapılacak birbirinden farklı sosyal ve kültürel etkinlikleri tek tek açıklayan Göksu, özetle şunları söyledi:

"Bu Ramazan da, her Ramazan olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine ve yoksullarımıza iftar çadırında kuyruklarda beklemelerindense kendi evlerinde çoluk çocuklarıyla iftar yapsınlar istedik. Bu kapsamda Eve Teslim İftar projemizle, her gün 4 bin 200 kişiye, tatlısıyla beraber 4 çeşit yemek ikram ediyoruz... Alo İftar ile yine iftara yemeğini hazır edememiş vatandaşlarımıza bir telefonla iftarlıklarını motorize ekiplerimizle ulaştırıyoruz.

Her gün farklı bir yöre derneğiyle yapacağımız Şehir İftarları, mahalle, sokak ve meydan iftarlarıyla her gün ortalama 6 bin kişiye iftar sofrası kuruyoruz. Ramazan boyunca 200 bin kişiye iftar vermiş olacağız. Bunları da belediye bütçesinden değil Esenler'deki hayır sahiplerinin hayırlarına aracı olarak yapıyoruz."

HER YAŞTAN İNSANA YÖNELİK PROJE VAR

Göksu, konuşmasının ardından, İftar Çeşmeleri'nden çocuklara yönelik Ramazan Sevinci Karavanı'na ve Huzura Yolculuk otobüsüne kadar Esenler Belediyesi'nin Ramazan projelerini bir bir tanıttı.

Kaynak: HABER7.COM