Suriye'nin Lazkiye kırsalına müteveccih saldırılardan kaçıp Türkiye'ye sığınanların sayısı sonuç 2 ayda 2 bine yaklaştı.

Yaklaşık 2 aydır hava, karaca ve denizden koyu saldırılara sunulan artan Bayırbucak Türkmen ve Cebel Ekrad bölgesindeki halk, sınırdaki tehlikesiz noktalar ile Türkiye'ye sığınıyor.

Hatay'ın Yayladağı sınırına gelen, çoğunluğu eş ve çocuklardan oluşan aileler, asayiş kontrolünün arkası sıra Türkiye'ye alınıyor.

AA muhabirinin domestik kaynaklardan almış olduğu bilgiye göre, Lazkiye kırsalında yanlarına aldıkları beş altı zerre eşyayla konutlarını bırakma edenlerin sayısı 40 bine yaklaştı. Bu aileler, Türk Kızılayı ve AFAD çeşidinden gönderilen çadırlarda dirim savaşı veriyor.

Son birlikte haftada Yayladağı sınırına mevrut Türkmen ve Arap asıllı 250 ad Türkiye'ye alınırken, bu numara sonuç 2 ayda 2 bine yaklaştı.

İki mühim bayır diyet güçlerinin eline geçti

Saldırılardan kaçan aileler, Hatay ve türlü şehirlerde artan yakınlarının yanına yerleşerek yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, bölgedeki göçün artmasından düşünce ediliyor.

Türkmendağı'nda birlikte ay geçmiş diyet güçlerinin kontrolüne güzeşte Kızıldağ ile birlikte hafta geçmiş kaybedilen Burc el Kasab tepesi, Türkmen köylerindeki hali şimdi da kötüleştirdi.

Sınırın bakir noktasındaki 2 Türkmen köyü aut evler ağız ağıza boşaltıldı. İki karye ve ortada artan ağaçlık bölgeye sığınan halk, çadırlarda yaşamaya bitmeme ediyor.

Kaynak: AA