ERZURUM

Erzurum'da, yıldırı örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya organ oldukları iddiasıyla haklarında 5 yıldan 10 yıla derece hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava oluşturulan 10'u vakfedilmiş 19 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tanıdık duruşmaya, vakfedilmiş sanıklar Abdulkadir Şimşek, Yunus Dinçkan, Kubilay Erçel, Yahya Demir, Rıfat Esen, Ahmet Çelebi, Muhammed Emre Eser, Ercan Boztaş, Adem ve Emrah Araci, tutuklanmadan yargılanan Fuat Karademir, Mustafa Nurullah Çekiç, Orhan Polat, Muhammed İşler, Samet Çanğa, Murat Akkuş ve Alibey Tursun ile avukatları katıldı.

Kimlik tespiti yapılmasının arkası sıra savca okunarak, dahil olan sanıkların savunmaları alındı. Sanıklar, ifadelerinde üzerilerine ertelenmiş suçlamaları ikrar etmedi.

Bir tahliye, ortak tevkif

Mahkeme heyeti, maznun ifadelerinin dinlenmesinin arkası sıra vakfedilmiş sanıklardan Ahmet Çelebi'nin tahliyesi ve diğerlerinin bulunan hallerinin devamına değişmeyen verdi. Heyet, tutuklanmadan yargılanan Alibey Tursun'un ise 'diğer sanıkları dışarıda etkileyerek şimdi eski beyanlarını değiştirmelerini sağlamış olduğu anlamında oluşan orgazm zımnında tutuklanmasını kararlaştırdı.

Duruşmaya katılmayan 2 sanığın ahir oturumda anık edilmesine de değişmeyen verici murafaa heyeti, duruşmayı erteledi.

Muhabir: Muhammet Mutaf

Kaynak: AA