Hükümete yönelik darbe girişimi kapsamında tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen soruşturmayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"MÜVEKKİLİMLE İLGİLİ BİLGİLER BENDEN GİZLENDİ"

24'te yayınlanan Söz Bitmeden programında Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Ersan Şen, soruşturmanın gizliliği bahane edilerek müvekkiliyle ilgili belgelerin kendisinden gizlendiğini söyledi.

BASINA MALZEME SIZDIRANLARIN CEZA ALMASI GEREKİYOR

Şen "yargılama olmadan müvekkilim suçlu ilan edildi. Hukuk herkese lazım" dedi. Soruşturmayla ilgili basına malzeme sızdıranların ceza alması gerektiğini söyleyen Şen, Halk Bankası'nın uluslararası ticarette önemli bir banka olduğunu ve bu yüzden genel müdür üzerinden karalandığını belirtti.

İşte Ersan Şen’in açıklamalarından bazı satırbaşları...

Şen: insanlar soruşturmaları kovuşturmaları farklı zeminlerde kendi algılamak istedikleri gibi konuşuyorlar tartışıyorlar. biz hukukçular her zaman açıklamalarımızda konuşmalarımızda hukukun evrensel ilkelerine bağlı kalmak durumundayız, siyaseten, sokakta, bazı tartışmalarda yorumların yapılması elbette mümkündür ama gözümüzle gördüğümüz tespit ettiğimiz doğrular vardır. Sonuçlar açısından veya sebepler açısından bende takip ediyorum.

TÜRKİYE'DE ADLİ KOLLUK TEŞKİLATININ OLMAMASI BİR EKSİKLİK

Biz hukukçular asla bir takım görüşlerine veya kendi sübjektif görüşlerimize ve siyasi düşüncelerimize göre hareketle geçmişte şu kişiye yapılmıştır şimdide de yapılsın oh olsun diyemeyiz… Öyle bir anlayış içerisinde olmamız mümkün değil dolayısıyla sorunuzun cevabı neticede hukukçuda savcının emrinde hareket eder. Türkiye2de maalesef adli koltuk teşkilatı yok en önemli sorun. Herkes suçlana bilir önemli olan o suçlamanın yapılma şeklinin nasıl takdim edildiğidir, eğer siz bunu bir siyasi linçe, hükümete, bazı yerlere götürüp de daha henüz basit şüphe ile başlamış, daha soruşturmanın gizliliği devam ettiği noktada insanları yargısız infaza Kurban ederseniz.

MEDYA OPERASYONDA İNSANLARIN MASUMİYET KARİNESİNİ HİÇE SAYDI

O insanların ailelerini, çocuklarını, etraflarını, çevrelerine algılamak istediğiniz gibi göstermek istediğiniz gibi daha avukatlarına Avukatları’na ifade metni gelmeden kağıtta mürekkep kurumadan, insanların masumiyet karinesini hiçe sayarak, boy boy gazetelerde televizyonlarda soruşturmanın gizliliğini, bütün hukuk doğrularını bir kenara bırakıp ta insanları aslanların önüne yem gibi atarsanız işte İşte bu Türkiye’nin esas tartışması gereken nokta…

SORUŞTURMA GİZLİ OLDUĞU HALDE YARGILAMA TOPLUM ÖNÜNDE OLDU

Hedef o insanlar olmaya bilir, hedef bir başkası olabilir, sorun şu bir taraf diyor ki kim yaptırmış olabilir? Diğer taraf diyor ki sen maddi hakikate bak, bu ülke hukuk devletidir, hukuk ilkesine bağlı bir ülkedir. Hukuk güvenliği hakkı herkese aittir hiç kimse kimseyi daha suçlama aşamasında özellikle basın yayın organlarını kullanmak üzeri ile linç edemez!

Süleyman Aslanı ve diğer şüphelileri kurban ettiler.