ANKARA

AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Ermenistan ve Azerbaycan ortada çıkan çatışmalar ait meydana getirdiği yazılmış açıklamada, çatışmaların, 1 Nisan gecesi Ermenistan askerlerinin ateşkesi ihlal etmesi kararı meydana geldiğini bildirdi.

Bölgeden mevrut martir ve gaileli haberleriyle şişman sıkıntı yaşandığını tamlayan Ünüvar, 22 yıldır Ermenistan işgalinde mevcut Dağlık Karabağ'ın, Türk dünyasının kanayan yarası bulunduğunu vurguladı.

Ünüvar, çatışmaların, bu problemi halletmek düşüncesince kurulan Minsk Grubu'nun faaliyetsizliği ve ilgisizliği zımnında büyüdüğüne ayraç ederek, 'Minsk Grubu senelerdir havanda su dövüyor. Ermenistan, 22 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'dan ivedilikle çekilmelidir. Minsk Grubu'nun bu mevzuda aceleci gelişim planı oluşturarak yaşama geçirmesi gerekiyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Ünüvar, çatışmalarda vurulan Azerbaycanlı çıplak ve askerlere aceleci şifalar, martir bulunan 12 er düşüncesince de Azerbaycan Devleti ve milletine başsağlığı diledi.

Muhabir: Enes Duran

Kaynak: AA