T24' ün haberine göre, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından, aralarında asker ve eski polis memurunun da bulunduğu tutuksuz 11 sanık hakkında hazırlanan 59 sayfalık iddianame, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

'İrtica ile mücadele eylem planı'
İddianamede Ergenekon'un, "naylon terör örgütlerinin oluşturulması, mafyanın ve uluslararası uyuşturucu ticareti, medya ve sivil toplum kuruluşlarının kontrol altına alınması, siyaset dünyasına yön verilmesi, gerektiğinde siyasilere suikast düzenlenmesi ile örgüte eleman kazandırmak ve gelir sağlamak için illegal tüm yolların kullanılması gibi faaliyetler yürüttüğü" iddia edildi.

İddianamede, sanıklar "İrtica ile mücadele eylem planı"nı Erzincan'da uygulamaya çalışmakla suçlanırken, "Albay Dursun Çiçek tarafından imzalandığı anlaşılan 'İrtica ile mücadele eylem planı' isimli belgenin Ergenekon silahlı terör örgütüne bağlı olarak meydana getirilen, içinde ordu komutanı, il cumhuriyet başsavcısı, il jandarma komutanı, jandarma istihbarat görevlileri, MİT il müdürü ve çalışanları ile gerekli lojistik desteği sağlayabilecek sivil kişilerin yer aldığı oluşum tarafından Erzincan'da faaliyete geçirilebilmesinin mümkün olabileceği ve şüphelilerin meydana getirdikleri bu oluşumun, bu zemini kullanmayı amaçladıkları görülmektedir" iddialarına yer verildi.

İddianamede, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yargılandığı davada polise ihbarda bulunan ve "Cihaner ile birlikte Erzincan Ergenekon davasına girip, görevli polislere pislik edecekler, polislerin yaptığı yasal işlemleri yasadışı gösterecekler" dediği ileri sürülen polis memuru Fatih Kutbay'ın emniyet görevlilerine yönelik komplo hazırlığında olduğu da savunuldu.

7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemi!
İddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak hakkında "Silahlı terör örgütü üye olmak", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak kullanmak", "Patlayıcı madde bulundurmak" ve var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak "Tehdit" suçlarından 7,5 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.

solhaber