Bursa'da, cinsel istismar soruşturması için evinde arama yapılırken Ergenekonbağlantıları ortaya çıkınca tutuklanan ve tahliye olduktan sonra bir başka çocuğa tecavüz ettiği öne sürülen şüpheli 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Son sözünde suçsuz olduğunu söyleyen sanık, çarşaftaki lekelerle ilgili, "Onları ben değil beslediğim papağan yaptı" diye konuştu. 

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Cinsel istismar" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Y.D. (45) son kez hakim karşısına çıktı. 2 yıl önce Aralık ayında kontör göndererek kandırdığı 14 yaşındaki M.D.'ye cinsel istismarda bulunmakla suçlanan S.D. hakkındaki iddiaları yalanladı. Son derece şık giyinerek geldiği duruşmada ceketine taktığı kırmızı mendille dikkat çeken Y.D., son sözünde suçsuz olduğunu söyledi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Mağdur M.D.'nin olay günü evine geldiğini ve kız arkadaşına yüzük almak için kendisinden para istediğini ifade eden Y.D., "Benden 100 lira para istedi. Ben de cebimdeki 40 lirayı verdim. Aşırı alkollüydüm. Benimle şakalaşmaya başladı. Fermuarımı çözmüş, ben bunları hatırlamıyorum. Hiç bir şey yapmadım, suçsuzum" dedi.

"LEKELERİ BEN YAPMADIM PAPAĞAN YAPTI

Ayrıca polisin delil olarak el koyduğu ve ilişki izlerinin bulunduğu çarşafla alakalı da konuşan Y.D., "Ben evimde papağan besliyorum. Olay günü kafesin kapısı açık kalmış, mutfaktaki fıstıkları yiyen papağan yatağa pisleterek çarşafı kirletmiş. O izler gerektiğinde incelenebilir. Lekeler bana ait değil papağana ait" diye konuştu.

"İÇ ÇAMAŞIRIMDA DNA İNCELEMESİ YAPILABİLİR"

Bu arada olay günü giydiği iç çamaşırında mağdura ait herhangi bir sıvı örneğinin bulunmadığını da söyleyen Y.D. "Hatta babam, olay günü kullandığım bu iç çamaşırını cezaevindeyken bana gönderdi. Dilerseniz bu çamaşır üzerinde DNAincelemesi yapılabilir" dedi.

31 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Y.D.'yi birden fazla kez cinsel istismar suçundan 22 yıl, yine birden fazla kez hürriyeti kısıtlama suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bu arada 4 yıl önce yine 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp, 4 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Y.D.'ye geçen ay bu suçtan yargılandığı Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi önce bin 800 lira adli para cezası ardından da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

Öte yandan İkinci Ergenekon davası kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan Y.D. geçtiğimiz Mayıs ayındaki duruşmada da davanın tutuklu sanıklardan İ.Ö. tarafından gizli tanık olduğu iddialarıyla alakalı tehdit edildiğini ileri sürmüştü.