Avukat Ergül, “Savunmaya getirmeye kalkıştığınız süreyi kabul etmiyorum. Bu haliyle heyetinizi de vereceğiniz kararı da tanımıyorum. Savunmaya süre getirdiğiniz halde, usul ve yasa gereğince savunma yapıyor görünmeyi kabullenmem suça ortaklık oluşturacaktır” dedi.

Ergenekon Davası’nın başladığı 20 Ekim 2008’den bu yana sanık Erenerol’un avukatlığını yapan Vural Ergül, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne istifa dilekçesini sundu. İstifa dilekçesine “Tebrikler, dünya ve Türk hukuk tarihinin ilk ve enleri ile rekortmenlerisiniz artık” diyerek başlayan Ergül, “Sayenizde bizlerde çok sayıda en ve ilklerin sahibi olduk ki sanırım sizlere müteşekkir olmalıyız. Meraklandınız mı ilklerinizi ve enlerinizi? İşte sizlere birkaç örnek; Dünya ve Türk Hukuk tarihinde, 84.3 km uzaklık ile duruşma salonu ile mahkemesi arası en uzak ilk ve tek mahkeme. Dünya ve Türk Hukuk Tarihinde 328 kez ile şimdiye kadar sanıklar tarafından en çok reddedilen ilk ve tek heyet, Dünya ve Türk Hukuk Tarihinde yargılananların, savunmanlarının ve sair kamusal ilgililerinin; yargılayanlar hakkındaki suç duyuruları,iptal davaları ile ve ayrıca yargılayanların savunmanlar hakkında yaptığı suç duyuruları ve açılan 237 dava ile bir davadan en çok dava doğuran ilk ve tek dava. Dünya ve Türk Hukuk Tarihinde 20 saat kesintisiz süren en uzun duruşmanın görüldüğü ilk ve tek dava” dedi.

“BİR AVUKAT HAKKINDA 15 AYRI SUÇ DUYURUSU”

Ergül, dilekçesinde “Dünya ve Türk Hukuk tarihinde 20 saat kesintisiz süren en uzun duruşmanın görüldüğü ilk ve tek dava. Dünya ve Türk hukuk tarihinin birleştirilen 23 ayrı dava ile ve toplamda 18 bin sayfa iddianame toplamı ile en kalabalık iddianameli, toplamı 40 bin sayfayı aşkın celse zabıtları ile en kalın en duruşma zabıtlı, 47 ayrı gizli tanıkla, en çok gizli tanıklı, şimdiye kadar mahkemesinin dahi tespit edemediği toplamda 800 duruşmayı aşacağı hesaplanılan duruşma sayısı ile en çok duruşmalı ilk ve tek dava. Aynı davada, savunma, talep ve beyanları nedeniyle bir avukat hakkında 15 ayrı suç duyurusu ile bir davada bir avukat hakkında en çok suç duyurusunda bulunulan ilk ve tek dava. Ne mutlu ki bu aynı zamanda benimde rekorumdur” ifadelerine yer verdi.

EN YAŞLI ÖRGÜT

Vural Ergül, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Dünya ve Türk hukuk tarihinin, lider kadrosu 70 yaş ortalaması ile en yaşlı örgüt yöneticisi ise 75 yaş ile dünyanın en yaşlı örgüt yöneticili ilk ve tek örgüt davası. Terörle mücadele etmiş Genelkurmay Başkanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri düzeyinde, asker, polis,istihbarat kahramanlarının terörist olarak yargılandığı ilk ve tek örgüt davası. En çok sayıda rektör, dekan ve profesörün bir arada terörist olarak yargıladığı ilk ve tek örgüt davası. Dünya ve Türk hukuk tarihinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Bakanı, hakim, savcı ve avukat düzeyinde hukuk adamının bir arada terörist olarak yargılandığı ilk ve tek örgüt davası. Dünya ve Türk hukuk tarihinin bir kadının lider olduğu iddiasıyla, erkek cezaevinde tutuklu yargılandığı ilk ve tek örgüt davasıö ifadesine yer veren Avukat Ergül “Türk hukuk tarihinin; UYAP ortamına taşınmayarak, yargı denetimine hiçbir halde imkan bırakılmayan ilk davası. Türk hukuk harihinin 5 hakim ve 3 savcılı en kalabalık heyetli ilk ve tek davası.”

TAKAS REHİNELERİ

“Heyetiniz her geçen gün enlerine ve ilklerine birer rekor katmakta” diyen Ergül şu iddiada bulundu:

“Heyetinizin sona geldiği şu sıralar, artık yargılanan sanıkların tamamına yakınının iddianamede istenilen cezaların aynıyla cezalandırılarak hüküm verileceğini izaha lüzum dahi görmüyorum. Başından beri birçok sanıkla birlikte benim de ifade ettiğim üzere, kanunsuz olarak tutukluluklarını sürdürdüğünüz yurtsever sanıklar, AKP’nin PKK için çıkaracağı genel affa milleti mecbur etmek için zoraki tutulan takas rehinleridir.”

“HEYETİNİZİN HAZIRLADIĞI KARAR ÇOKTAN BİLGİSAYARLARINIZDA YAZILIDIR”

Vural Ergül, “Heyetinizin, izandan, insaftan, vicdandan, mantıktan, kanundan yoksun olarak savunmaya getirdiği iki saatlik kısıtlamayı kabullenmem hiçbir halde mümkün değildir. Heyetiniz, adilane bir karar verdiği izlenimini oluşturma gayreti ile güya savunmaya söz vermektedir. Heyetinizin hazırladığı karar çoktan bilgisayarlarınızda yazılıdır. Sanıkların ve vekillerin son savunmalarında dile getirecekleri beyanlardan ekleme yapılarak son hali verilecek olan gerekçeli kararı yakında açıklayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“SAVUNMAYA GETİRMEYE KALKIŞTIĞINIZ SÜREYİ KABUL ETMİYORUM”

“Savunmaya getirmeye kalkıştığınız süreyi kabul etmiyorum” diyen Avukat Vural Ergül, “Bu haliyle heyetinizi de vereceğiniz kararı da tanımıyorum. Savunmaya getirdiğiniz süre kısıtlaması açıkça kanunsuzdur, açıkça suçtur. İşlediğinizi iddia ettiğim suçlarınıza ilişkin her türlü müracaat hakkımı hiç şüphesiz kullanacağım” dedi.

“MÜVEKKİLEM SEVGİ ERENEROL’ÜN VEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDİYORUM”

Ergül şöyle devam etti:

“Savunmaya süre getirdiğiniz halde, usul ve yasa gereğince savunma yapıyor görünmeyi kabullenmem suça ortaklık oluşturacaktır. Avukat suç işlemez. Bu sebeple savunma yapmayacağım. Müvekkilem Sevgi Erenerol’un vekilliğinden istifa ediyorum.”

Ergül, müvekkili Sevgi Erenerol için Baro’dan talep edilecek avukata heyetin ne kadar süre vereceğini merak ettiğini de dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Saygıdeğer komutanlarımızdan Çetin Doğan’ın ifadesiyle vereceğiniz karar şimdiden hakkınızda hayırlı olsun. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Hiç şüphesiz ki bu salonda sizlerle yeniden karşılaşacağız.”