İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında karar açıklanmaya başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında karar duruşmasında 21kişinin beraat ettiği açıklandı. Yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında 67'si tutuklu 275 sanık yargılanıyor.

Ali YiğitSüleyman Esen ve Salih Kunter beraat etti

- Drej Ali olarak bilinen Ali Yasak 6 yıl 3 ay hapis

- Firari sanıklar Bedrettin Dalan ve Turan Çömez'in dosyaları ayrıldı

Emekli Tuğamiral Alaattin Sevim'e 10 yıl hapis.

İsmail Hakkı Pekin 7.5 yıl hapis cezası.

GİRİŞLER NASIL OLDU?

Duruşma salonu binasına girenler X-Ray cihazından geçiyor ve sinya verenler detaylı şekilde aranıyor. X -Ray cihazının önünde kurulan kamera sistemiyle de binaya giriş yapanların görüntüsü alınıyor. Bu arada duruşma salonu binasına giren basın mensuplarının da sarı basın kartı bilgileri bilgisayardan kontrol ediliyor. Duruşma salonu binasına sarı basın kartı olmadığı için alınmayan basın mensupları ise bu durumu alkışlarla protesto etti. Duruşma salonu binası çevresinde de bir askeri helikopterin uçuş yaptığı gözlendi.

Eylemcilerin cezaevine gidişine izin verilmiyor

Ergenekon davasında kararın açıklanması beklenen duruşma öncesi sanıklara destek için Silivri'ye gelen eylemcilerin cezaevini gidişine izin verilmiyor.

TEM'den gelirken kullanılan cezaevi sapağından itibaren cezaevine giden güzergah üzerinde güvenlik önlemi alan jandarma, kontrollü olarak araç geçişlerine izin veriyor. Tutuksuz sanıklar, basın mensupları ve görevlilerin haricinde hiçkimsenin geçişine ise izin verilmiyor.

Cezaevi'ne tarladan gitmek isteyen gruba polis izin vermedi

Ergenekon davasının son duruşmasını izlemek için Silivri'ye gelen bazı gruplar, çeşitli yöntemler deneyerek cezaevi önüne gitmek istiyor.

D-100 karayolunun cezaevi girişini kapatan polis tarladan girmek isteyen grubu kalkanları ile uzaklaştırdı. Eylemcilerin bölgedeki beklemesi sürüyor.

Tutuksuz sanıklar, bavullarıyla duruşmaya gitti

Ergenekon davasında karar duruşması öncesinde Silivri Cezaevi bitişiğindeki mahkeme salonunun önü hareketlenmeye başladı. Bazı tutuksuz sanıkların mahkemeye bavullarıyla gittikleri gözlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 5 yıldır görülen Ergenekon davasında bugün karar açıklanması bekleniyor. 67'si tutuklu 275 sanığın yargılandığı dava için mahkeme salonu önünde hareketlilik başladı. Tutuksuz sanıklar, avukatlar ve basın mensupları mahkeme önünde bekliyor. Basın mensuplarının hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Salona henüz kimse alınmıyor.

Mahkeme salonunun önünde bazı tutuksuz sanıkların bavullarıyla beklediği gözlendi. Bavullarıyla gelen tutuksuz sanıklardan Fatma Sibel Gürcihan, mahkemenin hukuksuz davrandığını ileri sürdü. Sanık yakınlarının içeri alınmamasını eleştiren Gürcihan, bunun mahkemenin kararına gösterge olduğunu iddia etti. Gürcihan, tutuklama kararı çıkması ihtimaline karşı bavullarıyla geldiklerini söyledi. Gürcihan, bir diğer tutuksuz sanık olan eşi Behiç Gürcihan ile birlikte duruşma salonunun önünde oturmaya başladı.

Silivri Cezaevi giriş yolunda protesto gösterisi

Silivri Cezaevi giriş yolunda toplanan bir grup polis araçlarının ceza evine girişi sırasında alkış ve slogan atarak protesto etti 

Ergenekon Davası karar günü nedeniyle geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Silivri Cezaevi'ne güvenlik önlemleri nedeniyle çevre illerden çok sayıda toma, panzer ve polis araçları geldi. Cezaevi giriş yolunda gelen sivil araçlar ise tek tek kontrol edilerek içeri alındı. Cezaevi önünde toplanan bir grup ‘Kahrolsun faşizim' ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ‘her yer Taksim,her yer direniş' şeklinde slogan atıp  hep birlikte onuncu yıl marşını okudular. Polis araçlarının cezaevine giriş yaptığı sırada ise grup alkışlarla protesto etti. Cezaevi çevresinde de Jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı.