Adana gerçekleştirilen ve 6 polisin bir süre tutuklu kalması ile süren operasyonla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan “Vatansever savcının soruşturup tutuklattıklarını paralel yapının müdahale edip serbest bıraktığını” iddia etmişti. Erdoğan’a cevap bizzat o hakim tarafından geldi.

ERDOĞAN’DAN SERT SÖZLER

Adana’da durdurulan MİT TIR’larına yapılan operasyonla ilgili başlatılan ‘casusluk soruşturmasında’ aralarında 2 Emniyet Şube Müdürü’nün de olduğu 6 polis tutuklanmıştı. Ancak polisler nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Başbakan Erdoğan, dün Meclis’te parti grubu toplantısında tahliye kararını veren hakimi sert sözlerle eleştirdi.

Başbakan, ”Adana’da bir vatansever savcı çıktı. Hem casusluk faaliyetleri, hem de hukuksuz dinlemeler konusunda soruşturma başlattı. zanlılar tutuklandı. Aradan birkaç gün geçmeden o parelel çetenin mensupları devreye girdiler. Soruşturmaya müdahale ettiler. Paralel yapının yargıdaki uzantıları talimat almışcasına zanlıları serbest bırakıyor. Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, birileri tehditlerle sindirilmiş oabilir, birileri de haşhaşı fazla kaçırmış olabilir. Ama biz sonuna kadar bu hukuksuzluğun takipçisi olacak, yılmadan, asla boyun eğmeden bu çetenin üzerine gideceğiz. Devletin koridorlarından çeteleri nasıl kovduysak, kovuyorsak, o koridorları nasıl temizlediysek, adliye koridorlarından da o çeteleri, o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AĞZI TORBA DEĞİL Kİ…”

Başbakan’ın sözünü ettiği Hakim Hacı Hüseyin Bolat, Artı Bir TV’ye konuştu. Hakim Bolat, “Hakimler kararlarıyla konuşur. Olması gereken buydu. Kimsenin ağzı torba değil ki büzesin” dedi.