Hukukçu, sitemiz yazarı Rahmi Ofluoğlu; " Başbakanın 'Bu evlerde neler oluyor, belli değil' açıklaması üzerine, evlerde neler olduğu Başbakan'ı ilgilendirmez. Ne komşuların  ne de başbakanın özel yaşam anlamında evlerde neler olduğunu araştırmaya hakları ve yetkileri yoktur. Bu kişilerin temel hak ve hürriyetlerine, özel yaşama , anayasa'ya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır" dedi.

Başbakan ne yapmak istiyor!

Başbakan komşuyu komşuya düşman etmek, ülkede muhafazakar çağdaş çatışması mı yaratmak istiyor?

Adaletbiz

Başbakan Erdoğanın açıklamaları

'Bu evlerde neler oluyor, belli değil'
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ’Aynı apartmanın içinde bakıyorsunuz komşuları ihbar ediyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada olduğunu göstermek için adımlar atılacaktır’ dedi.
Partisinin grup konuşmasında öğrenci evlerine denetim konusuna açıklık getiren Başbakan Erdoğan ’Aynı apartmanın içinde bakıyorsunuz komşuları ihbar ediyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada olduğunu göstermek için adımlar atılacaktır’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor:
 
BEN FARKLI SİYASETÇİYİM
 
Sosyal medyada istişare toplantısında konuşulan konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek birşeyi sürdürmenin hesabı içinde olmadım, olmam.
 
Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Yaşam tarzımız değiştiriliyor gibi ithamlarla karşılaşıyoruz. 4.5 yıl belediye başkanlığı dönemimizde söylenenlerden dolayı değil şiirden dolayı içeri alındık. 11 yıl Türkiye'yi yönetiyoruz. Hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. AK Parti kimin yaşam tarzına müdahale etti. 
 
Kim hangi yaşam tarzından tart edildi. Birileri zulme uğradıysa muhafazar kesimdir. Bu acımasızca yapılmıştır.
 
YURTLARDA KARIŞIK KALMALARINA MÜSADE ETMEDİK
 
Biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir. Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz.
 
Bu ülkede anne babaların herkesin çocukları bize emanettir. Kızların devletin yurtların karışık kalmasına müsade etmedik, etmiyoruz. Ne yazarlarsa yazsınlar, dünyada verimliliik psikolojisi içinde hiçbir zaman izahı yapılamaz. Kızlarımızın erkek arkadaşlarla ayrıştırmasını büyük ölçüde gerçekleştirdik.
 
ANNELER BABALAR FERYAT EDİYOR
 
Niye rahatsız oluyorsunuz? Kusura bakmasınlar bu ihbarları bir kenara bırakamayız. Aynı apartmanın içinde bakıyorsunuz komşuları ihbar ediyor.
 
Buralarda nelerin olduğu belli değil ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada olduğunu göstermek için adımlar atılacaktır. Muhafazakar yaşam tarzına müdahale değildir. Yorumlayan varsa yorumlasın. Böyle bir sorumluğun alkına giremeyiz. bunu böyle bir defa bilmeli.


Cumhuriyet