Erdoğan’dan YGS’deki şifre skandalına karşı emeğini savunan ve demokratik hakkını kullanan öğrencilere tehdit gibi sözler geldi. Erdoğan “Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz gerilimden yana değiliz” dedi. CHP’li Engin Altay, Erdoğan’ın sözlerini ayrımcılık olarak değerlendirirken “Bu bir başbakandan çok çete reisi açıklamasıdır” dedi. MHP “Tehlikeli bir düşünce. Başbakan olayın hesabını versin” açıklamasını yaptı.

YGS’deki şifre skandalını protesto edenleri suçlayıp ‘Biz de karşılarına 5-10 bin genci koyarız’ dedi

Erdoğan gençleri tehdit etti

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak YGS iddialarının tamamının takipçisiyim derken YGSdeki şifre iddiaları nedeniyle protesto gösterisinde bulunan gençlere gözdağı anlamına gelecek bir açıklama yaptı. Erdoğan, Taksimde bin kişiyi, 2 bin kişiyi yürütmek, 2 bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz dedi.

Erdoğan, Ankara Arenada partisinin milletvekili adaylarını tanıtırken YGSdeki şifre tartışmalarına değinerek muhalefet partileriyle protestocu gençleri suçladı. Erdoğan, CHP, MHP ve BDPnin YGS üzerinden, çok yoğun bir şekilde gençleri istismar etme gayreti içinde olduklarını, 1.7 milyon gencin hayallerini, geleceklerini, umutlarını, siyasi malzemeye dönüştürerek, buradan kendilerine bir rant sağlamanın çirkin gayreti içinde olduklarınısöyledi. Erdoğan, Gece gündüz ders çalışan, uykusundan, oyunundan, eğlencesinden fedakârlık yapan gençlerin hissiyatını siyasi malzeme haline getirmek ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer, sınavda bir yanlış varsa, bir kayırma varsa, yasadışı, kirli ilişkiler varsa, buna karşı çıkacak, bunun karşısında güçlü tepki koyacak ilk kişilerden biri ben olurum, arkadaşlarım olurdedi.

Başbakan delil istiyor

Devletin ilgili kurumlarının büyük bir hassasiyet içinde konuyu incelediklerini anlatan Erdoğan, Ama soruyorum, bir tek kişinin kayırıldığına dair somut deliliniz var mı? Şifre iddialarından çıkar sağladığını ispat edebileceğiniz tek bir genç var mı? Yok. Ama ortada, duyguları istismar edilecek, sokağa dökülecek, zihinlerine, yüreklerine şüphe düşürülecek bir genç grup vardiye konuştu.

Bu ülkenin başbakanı olarak, YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, müsterih olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlardiyen Erdoğan, protestocu gençlere yönelik de şunları söyledi: Gençlerimiz, kendilerini istismar edenleri, iddiaları fırsatçılığa çevirenleri de lütfen çok iyi görsünler, tanısınlar. Taksimde bin kişiyi, 2 bin kişiyi yürütmek, 2 bin genci yürütmek problem değil. Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız. Ama biz bu ülkede gerilimden yana değiliz. Bırakın kurumlar işini yapsın. Bırakın kurumlar görevini yapsın. Hiç kimsenin asla ve asla hakkı yenemez. Buna müsaade etmeyiz. Gençlerimiz bunu böyle bilsin.

Cumhuriyet