Balyoz davasında bugün çıkan karara ilişkin ilk değerlendirmesini Ankara’da yapan Başbakan Erdoğan, "Gerekçeyi bilmeden bu konuyla ilgili bir açıklama yapmam doğru olmaz." dedi. Mahkeme kararından sonra Yargıtay süreci olduğunu da hatırlatan Erdoğan, "O süreci takip etmek, görmek durumundayız. Bizim temennimiz, arzumuz buradan haklı bir kararın çıkmış olmasıdır. Bunu bekleriz, bunu temenni ederiz. Şu anda noktanın konulduğu bir durum değildir. Devam eden bir süreç söz konusudur. Bu süreçten sonra ortaya ne çıkar onu bilemem. Gerekçeyi gördükten sonra yorum yapma imkanına kavuşabiliriz." ifadelerini kullandı.

'AK PARTİNİN YÜZDE 30’U KORUNACAK'

Rixos Oteli önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, 30 Eylül’deki AK Parti Olağan Kongresi’ne yönelik bir soru üzerine ise "Son dönem benim genel başkanlığım oluyor. Ustalık dönemimizde ilk büyük kongremizi yapıyoruz. Omurgaya dikkat ederek bazı güç katacak, adeta bir hücre yenilenmesini getirecek, bayan arkadaşlarımızda da asıl ve yedekte asgari yüzde 30'u koruyacağımız güçlendirilmiş bir parti yönetimi oluşacak." dedi.

Gerek siyasi reformlar konusunda, gerek ekonomik alanlarda, gerek dış politikada çok çok farklı bir geleceğe, 2013'e yönelik siyasi manifestosunu haftaya pazar günü açıklayacaklarını aktara Başbakan Erdoğan, “Gerek Türk demokrasisi için gerek partimiz ve gerek ülkemiz ve gerekse milletimizin için hayırlısı olsun diyorum. Biz şu anda yeniden başlayan değil, 11 yıllık bir kurulmuş iktidarda olan partiyiz. Dolayısıyla biz gündemimizi güncelleyerek devam eden, güçlendirerek devam eden bir partiyiz.” diye kaydetti.