Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu mitingi sırasında balkondan bir kadının kendisine el işareti yaptığını söyleyerek ağır eleştirilerde bulunmuştu. Bu olayın ardından el hareketini yaptığı belirlenen ve ismi açıklanmayan kadının polis tarafından gözaltına alındığı, ifade vermek üzere emniyete götürüldü öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, İzmir’de miting alanına gelirken balkondan bir kadının kendisine el, kol hareketi yaptığını öne sürerek, “Şimdi gelirken bir bayan balkonda yanında herhalde kocasıydı. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Ya sen bir bayansın, bir kadınsın. Bu ülkenin başbakanı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli” demişti.

Bu olayın ardından el hareketini yaptığı belirlenen ve ismi açıklanmayan kadının polis tarafından gözaltına alındığı, ifade vermek üzere emniyete götürüldü öğrenildi.

cumhuriyet