Wall Street Journal'ın haberi:

"Türkiye’nin değer yargılarına aykırı biçimde kız ve erkek öğrencilerin aynı evde yaşayamaması için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır."

Bir televizyon konuşmasında Erdoğan hükümet “herkesin çocuğundan sorumludur” ve valiler güvenlik güçlerinden gelen istihbaratlara göre hareket edecek ve öğrenciler artık yurtlarda ve özel konutlarda kızlı erkekli oturamayacaklardır.

“Yurtların yeterli olmadığı bazı yerlerde problemler olduğunu görüyoruz” Bu sizi rahatsız etmiyor mu?” dedi.

Kızlı erkekli oturmak büyük ölçüde muhafazakar olan Türkiye’de normal değildir, fakat Erdoğan’ın konuşması sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Liberaller Erdoğan’ı özel yaşama müdahale etmek, toplumu islamize etmeye çalışmakla suçluyorlar. Partisi İslamcı bir köke dayanan Erdoğan  birçok konuşmasında “dindar bir gençlik” hedeflediklerini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu hükümeti sert biçimde eleştirerek “hükümetin asıl amacı  kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okuduğu bir eğitim sistemidir.

Kız ve erkek öğrenci yurtları halen Türkiye’de ayrı.. Bu dikizci zihniyet  Türkiye’ye demokrasi ve laiklik getiremez.” dedi .

Erdoğan giderek otoriterleşiyor ve özel hayata müdahalenin dozunu artırıyor.

Son kamuoyu yoklamalarına göre Türklerin çoğu hükümetin giderek otoriterleşmesinden ve özel hayata daha fazla müdahale etmesinden endişeli. Türkler gezi eylemleri ile hükümetin bu tutumuna karşı ülke genelinde tepki gösterdiler, protesto eylemleri yaptılar. Bütün bu eylemlerde biri polis altı kişi öldü.

Ülke genelinde, küçük çapta da olsa gezinin devamı protesto eylemleri sürüyor.

Erdoğan'ın kendi çocukları

Kendi çocukları ABD ve Avrupa’da karma eğitim yapan üniversitelerde eğitim gördüler, buralarda, yurtlarda ve özel konutlarda öğrenciler kız erkek karışık oturmaktadır.

Hukuk otoriteleri  “ Türk hukuk sistemine göre 18 yaşın üstündeki öğrenciler kendi özel yaşamları ile ilgili kararları almaya, evlenmeye, boşanmaya, çalışma ve istedikleri konutta, diledikleri kişilerle oturma konusunda kendi kararlarını verme hakkına sahiptirler. Devlet bu haklarına  müdahale edemez, bu suçtur”  şeklinde açıklamalar yaptılar.