Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yaptığı konuşmada Meclis'te kabul edilen dokunulmazlık teklifine ilişkin, "Referanduma gidilseydi millet en az yüzde 70, 80 ile bir ders verecekti" dedi. Erdoğan, "Sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış havası ile dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar. Bizde iç savaş yok. Bu ülkeyi iç savaşa götüremeyecekler. Bu işi Allah'ın izin ile bitireceğiz" dedi.

Meclis'te kabul edilen dokunulmazlık teklifine ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Terör destekli Parlamento'da olan siyasilerle anamuhalefet partisi şu anda iş tutmuş durumdalar. Diktatör bozuntusu diyor. Önce aynaya bak. Bir taraftan Atatürkçüyüm diyeceksin öte taraftan seçimden 1, 2 … çıkamayacaksın. Bu millet dan yürü demez. Çünkü ahlaken sıkıntılısın. Raunduma gitmeye gerek kalmadı. Bu yolu kısalttı. Referanduma gidilseydi millet en az yüzde 70, 80 ile bir ders verecekti."

"ŞEHİTLERİMİZİN HESABININ SORULMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Terör operasyonlarına değinen Erdoğan, "Nihai sonuç elde edilene kadar operasyonlar devam edecek. Şehitlerimizin hesabının sorulması çok önemli" dedi.

"BİZDE İÇ SAVAŞ YOK BU ÜLKEYİ İÇ SAVAŞA GÖTÜREMEYECEKLER"

Erdoğan, "Yok İngiltere, Fransa'dan, Avrupa'nın değişik yerlerinden, Amerika'dan gelip Diyarbakır'ı gezip dolaşıyor. Yav sizin burada ne işiniz var? Ondan sonra yalan yanlış haberler. Senaryo hazır. Senaryoya göre bazılarını konuşturuyorlar. Uluslararası medyada da güçleri var. Sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış havası ile dünyaya tanıtmaya çalışıyorlar. Bizde iç savaş yok. Bu ülkeyi iç savaşa götüremeyecekler. Bu işi Allah'ın izin ile bitireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA