İngiliz, gazeteci-yazar Lauren Booth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da tanıştığını belirterek, 'Türkler düşüncesince baş döndürücü şişman ortak şef bulunduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en kabadayı lider.' dedi.

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı Lauren Booth, ortak çırçıplak maşer kuruluşunun davetlisi yerine geldiği Konya'da, Türkiye ve semt ile ilgilendiren görüşlerini AA muhabirlerine anlattı.

Booth, Müslümanlığı onama etmesine bağlı şu değerlendirmelerde bulundu:

'2006 senesinde ortak İngiliz monitör kanalında gazeteci yerine çalışıyordum. Filistin'e beş altı kat gittim. Batı Şeria'da ve Gazze'de dolaşırken, insanoğlu gereksinimleri olması durumunda benimle yemeklerini kırışmak istiyor, beni evlerine çağırma ediyordu. 'Neden ihtiyacınız olması durumunda bana ağırlama ediyorsunuz' dedim. 'Dinimiz, kitabımız Kur'an bizlere hakeza diyor' dediklerinde şaşırdım.'

Müslümanları tanıdıkça ve İslam'ı öğrendikçe Müslüman olmaya değişmeyen verdiğini tamlayan Booth, '2010 senesinde Müslüman oldum. Bu arada 13 yaşındaki kızım da 3 hafta geçmiş Allah'a hamdolsun Müslüman oldu.' niteleyerek konuştu.

'İslam dünyası Türkiye'yi izliyor'

Booth, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da muarefe fırsatı bulduğunu belirterek, şunları anlattı:

'Erdoğan'la tanışmaktan baş döndürücü memnunum. Türkler düşüncesince baş döndürücü şişman ortak şef bulunduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en kabadayı lider. Son 10 yılda 32 diyar gezdim. Türkiye beni en baş döndürücü etkileyen diyar oldu. Okullarınız ücretsiz, afiyet sisteminiz ücretsiz, üniversiteleriniz ücretsiz. Herkes kaçarken siz Suriyeli sığınmacılara eş çıktınız. İslam dünyası şu anda sizi izliyor. Sizle ve başarınızla gururlanıyoruz. Bundan arka dönmeyin.'

Kaynak: AA