Cumhurbaşkanı Erdoğan yine muhtarlarla buluşurken "Ankara'daki saldırıyı DAEŞ ve PKK ortak yaptı. 'Katil devlet' diyorlar bunlar bunun hesabını verecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla buluşarak gündeme ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. "Sırtını terör örgütüne dayayanlara dersini 1 Kasım'da vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz?" sözleriyle HDP'yi hedef alan Erdoğan, "Hakkari'de ben aynı gün iki tane hastane açılışı yaptım. Terör örgütü ve partisi insanları tehdit etti. Siz barıştan kan anlıyorsunuz kan. Türkiye'nin yeniden güven ve istikrara kavuşması için çok çalışmamız gerekiyor burada 50 bin muhtara büyük iş düşüyor" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Amaçları Türkiye'yi de karıştırmak. Abdülhamid Han'a da önce diktatör dediler ardından hal ettiler. Menderes'i böyle astılar, Özal'a da böyle neler yaptılar.

Paralel yapıdakiler bakın görüyorsunuz terör örgütü PKK'yla nasıl işbirliği içindeler. 

Herkes terör karşısındaki tutumuyla ilgili hesabını verecektir. 

Türkiye'nin yaşadığı sorun etnik ve mezhepsel değildir. Bu bir terör sorunudur. Burada en büyük sıkıntıyı Kürt kardeşlerim çekiyor. 

Onların da bu terör örgütüne karşı çıkmaları lazım. Öleceksek bir kere ölelim adam gibi ölelim. 

Bunlara destek veren yok mu? Maalesef var. Bundan sonra terör karşısında kararlı tutumumuz devam edecektir. 

Hedef sadece 1 Kasım değil. Operasyonlar devam edecektir. Tüm terör örgütlerine karşı devam edecektir. DAEŞ terör örgütüne bu sabah Diyarbakır'da yapılan operasyona bakın. 

Ankara'daki saldırıyı da DAEŞ ve PKK ortak yaptı. Terör örgütünün siyasi partisi ilk gün ne diyor: "Devlet yaptı. Saray yaptı" bunlar Yavuz Hırsız. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

"Katil devlet" diyorlar bunlar bunun hesabını verecekler. 



http://haber.sol.org.tr/turkiye/erdogan-katil-devlet-diyorlar-bunun-hesabini-verecekler-133997