MİT raporunda yaver detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'istihbarat zafiyeti yaşandığını' söylediği 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, MİT'in bin 700 kişilik bir "TSK içindeki FETÖ üyeleri" listesi hazırladığı ortaya çıktı. Ancak askeri kaynaklara göre, MİT tarafından hazırlanan bu listede, en kilit görevlerde yer alan ve 15 Temmuz kalkışması sırasında kritik rol oynadığı iddia edilen yaverlerin hiçbiri yer almadı.

Askeri kaynaklar, son dönemde yapılan yasa değişiklikleriyle TSK’nın istihbarat toplama yetkisinin alınarak, MİT’e devredildiğini, dolayısıyla bu tip konularda MİT ile işbirliği yapıldığına dikkat çektiler. Aynı kaynaklar, MİT’in kendileriyle paylaştığı 1700 kişilik liste için harekete geçilmek üzereyken, 15 Temmuz darbesinin geldiğine dikkat çektiler. Ancak aynı kaynaklara göre, MİT’in listesinde darbe girişiminde kilit rol oynayan Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, Kuvvet Komutanları’nın, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaverlerinin de örgütle bağlantılı olduğuna ilişkin “hiçbir bilgi bulunmadığını” vurguladılar.

FOTO:DHA - Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan da 15 temmuz darbe girişimned yer aldığı ididasıyla tutuklanmıştı.

FOTO:DHA – Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan da 15 temmuz darbe girişimned yer aldığı ididasıyla tutuklanmıştı.

Orgeneral Akar’ın ve kuvvet komutanlarının derdest edilerek, alıkonulmasında da Erdoğan’ın darbe günü bulunduğu yerin darbecilerle paylaşılmasında da yaverlerin büyük rol oynadığı ortaya çıkmıştı.


http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/mit-raporunda-yaver-detayi-1330188/