Dün akşam sosyal medyada dolaşıma geren AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Bunu dışarıda konuşmam” notuyla yaptığı ve 'HDP barajı aşmamalı' dediği açıklamaları gündem oldu. İlk videonun ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra yeni bir video dolaşıma girdi. Erdoğan'ın bu ikinci videoda, 'sandık hakimiyetini kurarsak işi başlamadan bitiririz' ve 'iş bitmiş havasında değil' dediği görülüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Haziran’da İstanbul’da AKP’nin Mahalle Başkanları toplantısında yaptığı konuşmanın videoları sosyal medyada tartışma yarattı. Basına kapalı toplantıya katılanların çektiği anlaşılan videolarda Erdoğan “HDP üzerinde parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarda konuşmam. Markaja alacaksınız. Onların baraj altı kalması demek, bizim daha iyi bir noktaya gelmemiz demek” diyor.

‘Başlamadan bitiririz ’

Başka bir kayıtta da Erdoğan’ın “Kapıdan döndürenler onlarındır. Mahalle yönetimi tespit edecek. Bunları sandık seçmen listesinden çıkaracağız. Sonra da onların üzerinde çalışma yapmamız lazım” sözleri dikkat çekiyor.

Sandık kurulunda hâkimiyetin sağlanmasını isteyen Erdoğan, “Bunu sağlama alırsak, İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz. Bir 7 Haziran yaşamamalıyız” diyor.

“Bunu dışarıda konuşmam”

 Erdoğan diğer görüntüde ise “Bunu dışarıda konuşmam” diyerek parti teşkilatının HDP seçmeni üzerinde farklı bir çalışma yapmasını istiyor ve “Markaja alacaksınız” ifadelerini kullanıyor. Video HDP’nin resmi twitter hesabı tarafından yayımlanarak “Erdoğan açıkça suça teşvik ediyor” denildi.

Erdoğan’ın sözlerine sert tepki gösteren HDP’liler “Açıkça suça teşvik ediyor” açıklamasını yaptı.

 [Haber görseli]

‘HDP’liler üzerinde çalışın’

Videoda Erdoğan’ın şunları dediği duyuluyor: “Arkadaşlar, HDP üzerinden parti teşkilatımızın çok farklı çalışma yapması lazım. Bunu dışarıda konuşmam. Burada sizlerle konuşuyorum, niye sizlerle konuşuyorum? Çünkü, onların baraj altı kalması demek, bizim durumumuzun çok daha iyi bir noktaya gelmesi demektir. Dolayısıyla da, her ilçede arkadaşlarım özellikle onlar üzerinde çok farklı çalışması lazım. Çünkü siz kim, kimdir bunu biliyorsanız. Alacaksınız sandık seçmen listesini, bakacaksınız kim kimdir. Buna göre onlar üzerinde özel bir çalışma yapmanız, inanıyorum ki bize çok farklı bir netice getirebilir. Markaja almak diyoruz ya, markaja alacaksınız.”

"Bunları sandık seçmen listesinden çıkaracağız"

Diğer görüntüde ise Erdoğan şu ifadelerini kullanıyor: “Önemsiyorum. Zira kale içeriden fethedilir. ‘Efendim işte kapılardan falan geri döndürüyorlar’ falan filan. Döndürenler onların, döndürmeyenler de bizimdir. Biz orada ona da katlanacağız. Çünkü bu işte kapısını açmayan veya kendi kimliğini, kişiliğini ortaya koyuyor. Bu bir hırs meselesi. Bu mücadeleden Allah’ın izniyle galip çıkmamız lazım. Öyleyse koşturacağız. Bu mahallelerde hangi ailenin konumu, durumu nedir? Bunları kim tespit edecek? Mahalle yönetimi tespit edecek. Dolayısıyla da bunları sandık seçmen listesinden çıkaracağız. Ve seçmen listesinden çıkardıktan sonra da burada onların üzerinde bire bir ayrıca çalışma yapmamız lazım. ‘7 Haziran yaşamamalıyız’ Kalan süre 13 gün. Fazla bir süre yok. Bire bir yapacağımız çalışmayla da inşallah bunları markaja alacağız. Binali Bey’in de ifade ettiği gibi yani seçim gerçekten sandıkta kazanılır. Peki nasıl kazanılır? Arkadaşlar, sandık kurulu üyesi arkadaşlarım, bir defa seçim günü diğer siyasi partilerden önce sandık mahallinde yerini almalıdır. Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemeli. İki; sandık müşahitlerimiz. Müşahitler noktasında sandık kurulu üyelerinin dışında sandık müşahitleriyle bizim oraları takviye etmemiz lazım. Olur ya diğerinden gelmeyen olursa bu defa sandık kurulu başkanı kimse oradan kimi alacak? Müşahitlerden kim varsa önce gelen kimse, o onun hakkıdır. O sandık kurulunun ikinci veya üçüncü üyesi olabilir. Burda bir defa neyi kazanırız? Sandık kurulundaki hâkimiyeti biz elde etmiş oluruz. Eğer bunu sağlama alırsak, İstanbul’da başlamadan işi bitirmiş oluruz. Yani iş çantada keklik değil, onu da söyleyeyim. Şu anda kamuoyu araştırmalarında filan öyle iş bitmiş havada değil. Bu neyi gösteriyor. Son seçimlerde yaşağıdımız olay 7 Haziran, Kasım. Bakın bir 7 Haziran yaşamamalıyız. Aynı şekilde bir Kasım yaşamamalıyız. Yani iş bıçak sırtı olmamalıdır. Buradan (İstanbul) çıkacak netice Türkiye’nin neticesidir. İstanbul bu işin termometresidir

Yayın ilkelerimiz gereği Video kaydını gizli çekim olduğu için yayınlamıyoruz. İçeriğin teyit edilmesi için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ekibine gerekli soruları ilettik.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/997161/Erdogan_in_gizli_videolari_ortaya_cikti__iste_skandal_ifadeler.html