İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Erdoğan, burada yaptırı konuşmada, 'Vefatının 5. seneyi devriyesinde emektar Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı hayırla yad eylemek istiyorum. Ömrünü, bu ülkenin ve milletin ulusal ve içsel değerlerine cemaat çıkarak baştan ayağa kalkmasına adamış birlikte sorun adamıydı. Onun yaşamı güçlü mücadelelerle, fedakarlıklarla, sarsılmaz birlikte erkincilik ve azimle kırcı birlikte hayattı. Her güzeşte devir merhum hocamızın ülkemize meydana getirdiği hizmetlerin önemini, verdiği mücadelenin kıymetini aşırı henüz güzel anlıyor, aşırı henüz güzel algı ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İmam hatiplerde plan okullarımız var. Bunlardan intihap gerçekleştirmek aracılığıyla birtakım profesörlerimiz, doçentlerimiz, asistan doçentler yahut doktorasını yapmış hocalarımız, acep mortocu hatiplere başöğretmen olmazlar mı? Nerede print bu diyebilirsiniz? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri ayrıksı okullarda var. Şimdi ego de öneri ediyorum, haydi bakalım' sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Başbakanlığım zamanında birlikte konuşmamda 'dindar soy sop yetiştireceğiz' dedim, bazıları çılgına döndü. Yani 'bir başvekil hakeza konuşamaz' dediler, şu demek oluyor ki niçin konuşamayacağımı ego de anlayamadım. Ben birlikte başvekil kendisine hedefimi hakeza belirlemişim ancak bu düşünmek değil ki bu ülkede farmason olanlara işlev vermeyeceğiz. Biz bu ülkede dindarına da hizmetimizi verdik, dinsizine de hizmetimizi verdik, bizlere taşlama edenlere de hizmetimizi verdik, orada birlikte değişiklik bulunmayan ancak amacımız mutekit nesildir zira kılıç şurası biliyorduk, yansız bulunan giderilmiş olur.'

Kaynak: AA