ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü arifesinde yaşanan ve Türk Metal Sendikası üyesi 7 kadının ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının kendilerini derinden yaraladığını bildirdi.

Bu elim kaza sonucu Türk Metal Sendikasınca düzenlenecek ve kendisinin de katılacağı Dünya Kadınlar Günü etkinliğinin iptal olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türk Metal Sendikasının Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak için Ankara'ya gelirken trafik kazasında hayatını kaybeden Elvan Mutlu, Fatma Hacıoğlu, Güleydan Sezer, Leyla Çiçek, Leyla Yalçın, Meyse Keskin ve Özlem İnan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Türk Metal Sendikası camiası başta olmak üzere kadın-erkek tüm emekçi kardeşlerime başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum. Ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 15 Temmuz'da şehit olan kadın kardeşlerimi de bir kez daha saygı ve rahmetle yad ediyorum. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum."

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA