Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

-İstanbul'da Sultanahmet Meydan'ında meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. Suriye kökenli canlı bomba saldırısında 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Ölenlerin kimliği açıklanacaktır.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÖZGÜRLÜKLERİ İHLAL EDİYOR

- Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü ve müzahir kuruluşlarının etkinliği olan yerlerde, biz de devlet olarak çok daha güçlü bir çalışma ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Meydanı terör örgütüne, bölücülere, yıkıcılara bırakmamalıyız. Terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir.

YAPTIKLARI MANDACILIKTIR

- Türkiye terörle mücadelede bulunurken 100 küsür güruh, aydın müsveddeleri çıkıp devletin katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız karanlık. Bunun adı mandacılıktır. Kendilerine aydın diyen mandacı aydınlar vardı. Milletimizin istiklal savaşını vererek bunlara cevabını vermişti. Cumhuriyeti kurduktan sonra bu kişilerin yine köşe başlarını tuttuklarını görüyoruz. Bu ülkenin nüfus cüzdanını, pasaportunu kullanan kişilerin Türkiye'ye ihanet içinde olduklarını görüyoruz. Ben o imza atan yabancı akademisyenleri Türkiye'ye davet ediyorum. Öyle oradan kuru kuruya imza atmakla olmaz.

- Bizim o bölgedeki Kürt kardeşlerimizle veridiğimiz değer ortada peki teröristler ne yapıyor? O vatandaşların evinde terör yapıyor.

Kaynak: HABER7.COM