ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığının 154'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sayıştay Başkanı Recai Akyel'e mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, Sayıştay Başkanlığının, kamu kaynaklarının doğru, etkin ve verimli bir şekilde kullanılması konusunda çok önemli görevler yürüttüğünü belirtti.

Erdoğan, "Sayıştay Başkanlığımızın 154'üncü kuruluş yıl dönümünde, şahsınızla birlikte kurumun tüm mensuplarını kutluyorum. Ülkemizin, yargı yetkisiyle donatılmış yüksek denetim organı olan Sayıştayın, yetişmiş kadroları ve birikimiyle, milletimizin rızkından keserek devletine aktardığı vergilerin en doğru şekilde kullanılmasını temin etme yönündeki gayretlerini takdirle takip ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Sayıştay Kanunu'nun, kurumun Türkiye Büyük Millet Meclisi adına yürüttüğü denetim faaliyetlerini daha etkin ve verimli kıldığına inandığını vurgulayan Erdoğan, "Gerçekleştirdiği hukuka uygunluk denetimleriyle, devletin mali şeffaflığının sağlanmasında hayati rol üstlenen Sayıştayın, bu doğrultudaki çalışmalarını önümüzdeki dönemde de kararlı ve sıkı bir şekilde yürüteceğinden şüphe duymuyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Kurbani Geyik

Kaynak: AA