Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Haliç kongre merkezindeki bayramlaşma törenine katıldı. AK Parti'nin kongre süreciyle ilgili konuşan Erdoğan "Bunu yapmak zorundayız, zira kimse birbirine ne gücenecek, ne gocunacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

"Milletimizle bağımızı, irtibatımızı hiç koparmadık. Şahsi ikbal kaygısıyla değil, sadece ve sadece ülkeye hizmet için siyaset yaptık. Bütün koltukların, makamların geçici olduğunu; baki olanın geride hoş bir sada bırakmak olduğunu, meselenin hayırla, saygıyla, tazimle anılmak olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmadık. Bu süreçte elbette nefesi kesilenler, soluğu yetmeyenler, niçin siyaset yaptıklarını unutanlar oldu. Bu dönemde makam, mevki sarhoşluğuna kendini kaptıranlar, dünyevi ihtiraslarının peşine düşenler oldu. Her adımı meşakkatlerle dolu bu imtihanı hakkıyla veremeyenler elbette çıktı. Bugün onların hiçbiri aramızda yok. Şayet bir şekilde kendilerini gizleyerek hala etrafta dolaşanlar varsa onların da hesaplarının görüleceği günler yakındır. Ama unutmayın, hamdolsun AK Parti'nin ana omurgası sapasağlam ayaktadır.



NE GÜCENECEK NE GOCUNACAK

İstiyoruz ki bu metal yorgunluğunu giderelim güçlü bir şekilde 2019 Mart'ına Kasım'ına hazırlanalım. Ardından bir de ne geliyor olağan büyük kongremiz geliyor. Bu dayanışmamız, bu birlikteliğimiz farklı yerlere bir mesaj olacaktır. Bunu yapmak zorundayız, zira kimse birbirine ne gücenecek, ne gocunacak. Şunu unutmayın AK Parti bu ülkede ilklerin partisidir ve olmaya devam edecektir.

Kaynak: HABER7.COM