Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette aralarında .com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın bulunmuş olduğu gazetecilerin gündeme bağlı sorularını yanıtladı.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI İÇİN 'EVET' DİYECEK ÇOK VEKİL VAR

Demirtaş'ın Sur düşüncesince meydana getirdiği ve dayanak noktası bulamadığı çağrıya yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana mevrut bilgiler de o doğrultuda. Ortada ağır ortak canlı görülmedi. Ama kendisinin ortak merkezden bu işler yönetiliyor havasına girmesi, hali gösteriyor. Bakın, ortak şeyi şimdi evvel de söyledim: Terörle ilintili olanların dokunulmazlıklarının kaldırılması lazım. Çok sayıda özet var. Dokunulmazlıkların kaldırılması yahut kaldırılmaması parlamentoda sonuca bağlanmalıdır. Parlamentoda bu işe he diyecek nice mebus olduğuna inanıyorum. Çünkü bu milletin vekili bu millete hainlik edemez, bu milletin vekili devletine hainlik edemez. Kimi, illet sokağa dökmeye çalışıyor bunlar? Arkalarında PKK var. Hem milletin parasını yiyeceksin bununla beraberinde hainlik edeceksin. Bu onama edilemez" dedi.

MECLİS SÜRATLA NETİCEYE BAĞLAMALI

"Bütçe hemen sonra ihtimal proses hızlanabilir. Bütçe tamamlanmasından sonraları ortak hafta sedir kapanır. Akabinde de lazım adımlar atılmalı, çabucak ortak sonuca varılmalı diyerek düşünüyorum."

DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILIRSA BİR KRİZ OLUR MU?

- Peki şu anda ortak bunalım namevcut mu? Millete ihanetten, vatana ihanetten şimdi şişman ortak bunalım kabil mi? Bu mevzularda daima bu arada mıhlı durulması lazım, duracağız. Operasyonlar düşüncesince de bunalım olabilmektedir demişlerdi. Ama mükemmel aksine, operasyonlar gıllıgışlı ortak halde sürüyor. Peki hükümetimiz ne yapacak? Hükümetimiz de buralarda kentsel dönüşümü A’dan Z’ye en elleme halde gerçekleştirmek suretiyle,  buralarda asıl açıdan şehirciliğin de dobra örneklerini hasretmek suretiyle, oralarda canlı yurttaşlarımıza en dobra olanakları sunacak. Şu anda kentin haricinde olanlar, gine oralara taşınacak. Bizim Kürt vatandaşlarımız, semt halkı, dünkü yerlerine alışılmak aracılığıyla de devletin himayesini, hükümetin himayesini şahsen yaşayacak. Ama onlar bunu yaşatmadı. Onlar ellerindeki belediyeleri, ağız ağıza maatteessüf hainlik şebekelerine tasdik ettiler. Bunu yaptılar. İşte rögarların altından kesinlikle silahlar çıktığını, evlerde tehditlerle kesinlikle tabanca depoları oluşturulduğunu daima baş başa gördük.

Kaynak: HABER7.COM