Erdoğan, televizyonda katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin konularda açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar:

DAĞLICA SALDIRISI

Herşeyden önce üzüntülüyüz. Genelkurmay, valilik ve oradaki kolordu komutanı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir güvenlik toplantısı yapılıyor Ankara'da.

Üzüntülüyüz, çalışmalar devam ediyor. Başımız sağolsun.

Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay meydana geliyor. Zırhlı araçların ardarda geçişi sırasında böyle bir olay oluyor. Temennim odur ki; şu an yapılacak açıklama ve orada alınacak önlemler çok daha kararlı olacaktır. Bölgede atılacak adımlar daha kararlı olacak

O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar. Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında  böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor.

Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada ardı ardına oluşuyor. Tabi şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin.

'400 VEKİL ALINSAYDI BUNLAR OLMAZDI'

Erdoğan sözlerine "Eğer 400 milletvekilini alacak ve Anayasa'yı değiştirecek bir sayıyı bir parti almış olsaydı, bugün bunlar olmazdı" diyerek devam etti.


SÜREÇTE SİLAH STOĞU YAPILDI

Çözüm sürecine ihanet ederek değerlendirildi. Çözüm süreci bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdi. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Şimdi Valilikler vasıtasıyla sokağa çıkma yasağı ilan ederken evlerde kimler var. Bunu görecek. Bunun amacı bu. Bu OHAL değildir. Sürelidir.

TERÖRE KARŞI ORTAK BİR TAVIR YOK

Teröre karşı ortak bir siyasi dil geliştiremedik. Suriye ile ilgili bir karar alındı. Neler yaşadık, sonuç olarak karar alındı. Teröre karşı ortak bir tavır alınması ve ortak bir blok oluşturulması gerekiyor.Bu terömrle mücadelede milli birlik ve kardeşlik olması gerekiyor.Milli birlik ve kardeşlik projesine bir parti karşı çıktı. Milliyetciysen buna karşı çıkmayacaksın.Terörle mücadelede birlik ve beraberlik şart

Bunlar Türkiye'yi, Türkiye devletini batı ülkelerine şiakayet edecek kadar alçalmışlardır. bunlar cenazelere gelir orada nasıl bir manipüle ederiz, ne  çıkartabiliriz diye düşünüyorlar.

Bunlar acılardan rant elde etmeye çalışıyorlar. biz o kayıtları önlerine döktüğümüzde ne cevap verecekler, bunlarda o yüz yok ki, neyse at denize balık bilmezse Halik bilir.

cumhuriyet