Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda, 99 baraj ve hidroelektrik santralinin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Paris'teki DAEŞ saldırısı için "Fransa çocuklarına ağlıyor" manşeti atan Cumhuriyet'in Sultanahmet'teki saldırı için ise "Katliam ülkesi" başlığını atmasını eleştirdi.                  

                             

Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısına ilişkin sorumsuz tutum sergileyen basın yayın kuruluşlarını şu ifadelerle eleştirdi:
 
  "Fransa'da terör eylemleri yapıldığında hem bu ülkenin medyası hem de dünya medyası rahatsız edici en küçük bir görüntüyü servis etmeme konusunda hassasiyet göstermişti. Doğrusu da budur. Fakat benzer bir hadise ülkemizde yaşanınca bu hassasiyetin zerresini göremiyoruz. Hatta ülkemizdeki kimi basın yayın kuruluşları attıkları manşetlerde sergiledikleri o çifte standartla gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bir şey çok önemli, çok da ağrıma gitti. Fransa'daki Paris saldırısını söylüyorum, saldırıyı manşetlerinden benim ülkemdeki bir gazete 'Fransa Çocuklarına Ağlıyor' başlığıyla verdi. Fakat Sultanahmet'teki olayı 'Katliam Ülkesi' diyerek sunması, bizi şaşırtmadı. Ama umuyorum birilerinin aklını başına getirmiştir. Böyle şey olabilir mi? Sen bu ülkenin bir yayın organısın ve benim ülkemi 'katliam ülkesi' olarak sürmanşetten veriyorsun. Fransa Paris'te diyorsun ki 'Fransa çocuklarına ağlıyor.' Avrupa menşeili basın yayın kuruluşlarının Paris ve İstanbul saldırıları karşısında sergiledikleri çifte standardı da gördük, kaydettik. Bundan sonra kimse bizim karşımıza objektiflik, tarafsızlık, insan hakları, terör karşısında ilkeli tutum gibi argümanlarla gelmesin. Esasen Paris'te ölenlerin haklarıyla İstanbul'da ölenlerin haklarını aynı görmeyen bu zihniyetin çirkin yüzüne biz yıllardır pek çok konuda, sayısız defa şahit olduk. İstanbul'daki saldırı sonrasında sergilenen iki yüzlü tavır ne ilktir ne de son olacaktır. Bu utanç verici çifte standart insanlık tarihine kara bir leke olarak kaydedilmeye devam edecektir."

 

Kaynak: HABER7.COM