Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette aralarında .com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın bulunmuş yer aldığı gazetecilere ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

AYM BAŞKANI'NA SERT TEPKİ

Öncelikle Anayasa Mahkemesi kendisini burada adeta asli mahkemenin namına koyması kusur olmuştur. Yargı süreci sonlanmış oldu mi? Hayır. Siz artık proses bitmemişken devreye giriyor, vaziyetten ödev çıkartmak kanalıyla hakeza birlikte hamle atıyorsunuz. Kaldı ki Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı, artık önceleri, ‘Gerekçe açıklanmadan değişmeyen açıklanmaz’ tezini korumak için çaba sarfeden birlikte arkadaşımızdı. Kendisi benim sevdiğim, ölçüm ettiğim birlikte arkadaştır. Ama ne eyvah ki kendiliğinden bu cins çelişkilere düşmesi, türkiye düşüncesince hususiyet düşüncesince çok kusur birlikte evolüsyon olmuştur. Burada gerekçeyi açıklamadan, eksik birlikte kaza periyodunu anında hatim pozisyonuna başlamak usule karşıt yer aldığı kabil esasa da aykırıdır. Burada hem kökler itibarıyla hem asal itibarıyla başağrısı var.

"HERKESİ BAĞLAMAZ ÇÜNKÜ..."

Kendisi elbette demincek birlikte defans içine giriyor ama, bunu savunamazsınız. Kendisi ‘Anayasa Mahkemesi’nin verdiği değişmeyen gelişigüzel şeyin üstündedir, herkesi bağlar’ diyor. Anayasa ve kanun değişikliklerinde he bağlayıcıdır ama, ferdî başvurularla ilişik kendisine hakeza birlikte şeyi öne süremezsiniz. Zaten kusur buradan kaynaklanıyor. ‘Gerekçe açıklanmadan değişmeyen açıklanmaz’ diyordu hep. İşin bu yönü birlikte yana, değişmeyen herkesi elhak bağlıyorsa, sebep birlikte numara mahkemeye gine gönderiyorsun? Eğer bağlayıcı ise gine birlikte numara mahkemeye gitmemesi lazım.

İSTERLERSE AİHM'E GİDEBİLİRLER

Şimdi birlikte numara mahkemeye gittiğine göre, şayet birlikte numara duruşma kalkar da cevabında diretirse Anayasa Mahkemesi’nin verebileceği tek değişmeyen yoktur. Nereye harcama bu?  Bundan sonradan oradaki o kişiler, isterlerse AİHM’e gidebilirler. AİHM elbette birlikte değişmeyen verir bilemem. AİHM şayet Anayasa Mahkemesi’nin verdiği istikamette birlikte değişmeyen verirse, o da hoppadak ödence itibarıyla bağlayıcıdır. Devlet de o tazminata itirazlarını yapar yahut o tazminatı öder.

HAFİFE ALINACAK MESELE DEĞİL

Kaldı ki bayağı birlikte vakadan değil, birlikte casusluk vakasından uydurma ediyoruz. Bu hafife alınabilecek birlikte maslahat değil. Bu, MİT’in Bayır Bucak Türkmenlerine müteveccih atmış yer aldığı birlikte adımı açıklanmış ika girişimidir. Buna kalkışmış olanlar, savcısıyla askeriyle, şu anda cezaevindeler. Görevlerinden edilgin durumdalar. Hal böyleyken, neymiş, bu mevzuda tahsil edilen tedbir, düşün ve düşünüm özgürlüğünü ihlalmiş. Bunun düşün ve fikir  özgürlüğü ihlaliyle ne alakası var? Medya çalışanı gelişigüzel istediğini suni özgürlüğüne  eş midir? Ortada, devletin duyu teşkilatının gizemini yayma etme; vakaları çarpıtma, Türkiye’yi DAİŞ’e iane fail birlikte yıldırı örgütü kabil göstermeye başkaldırı girişimi var. Bunlara hazırlamaya kalkışanlara getirilen tedbire kalkıp matbuat özgürlüğü ihlali diyeceksiniz. Bunu idrak etmek beklenen değildir. Efendim, bu aklanma sonucu değil, bu tutuklanmadan yargılanma süreci. Doğrudur. Kusura bakmayın da, başkalarına akla yatkın görülmeyen bu cins tutuklanmadan yargılamalar, ülkenin asayiş sırlarını  tehlikeye atanlara huzur uygulanırsa, bunun altından kalkamazsınız.

ERDOĞAN'IN AYM'YE YAPTIĞI BAŞVURUNUN DURUMU

-Hâlâ alamadık. Sosyal iletişim araçları meselesi, dersane meselesi kabil mevzularda Anayasa Mahkemesi gine bire birlikte biçimde davranış aldı. Ondan sonradan yakalayıp kimesne konuşamaz diyorlar. Arkadaşlar, Cumhurbaşkanı cumhurun başıdır, cumhurun  başı kendisine da cumhurun dertlerini dile getirir. Bu çerçevede, Anayasa’ya bağlılığıma bağlı kimi arkadaşların meydana getirdiği izahat mevcut ki bunlar da çok üzücüdür. Kusura bakmasınlar, Anayasa’ya bağlılaşım ile bu işin engin yakından alakası yoktur. Evet arasında birlikte Anayasa ihlali vardır. Ama Anayasayı ihlal fail ego değilim. Bu Anayasa Mahkemesi’nin değişmeyen merciinde olanlardır. Bu ihlâli maatteessüf delik gereğince bakarak yapmışlardır. Birinci duruşma Anayasa Mahkemesinin sonucuna uydu. Ama bu işin bittiği anlamına gelmez. Savcı karara itiraz edebilir. İtiraz durumunda, birlikte yukarı duruşma acemi birlikte süreci başlatabilir. Bize de bu durumda, yargının bu işleyişini bağlı olmak düşer.

GELİNEN NOKTA ORTADA

Sayın Başkan birlikte kanun hukukçusu. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar, söylediğim gibi, Anayasa ve kanun değişimleri dair elbette ki bağlayıcıdır. Ama ferdî başvurularla ilgili kendisine hakeza birlikte obje söylenemez. Söylerseniz kusur olur. Bir kat bunun duygusallıktan çıkarılması lazım. Dershane vakasında da benzeri şeyi yaşadık, çok ağırbaşlı birlikte mahalle baskısı cevabında birlikte değişmeyen alındı. Alınan kararla da gelinen derece ortada. Şu an dershaneler dair sunulan değişmeyen uygulanıyor mu, uygulanmıyor, filvaki bu.

Kaynak: HABER7.COM