BİLECİK

DSP'nin 2010'daki kongresinde genel başkan adayı olan Erol Özavcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek için çıktığı Türkiye turu kapsamında Bilecik'e ulaştı.

"Güçlü Bir Türkiye İçin Evet" kampanyasına destek amacıyla yola çıkan Özavcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ve "yeni Türkiye", "dünya lideri", "dünya liderimizle yeni Türkiye yolunda" yazılarıyla kaplı otomobiliyle kente geldi.

Özavcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, referandumda "evet" kampanyasına destek vermek için 30 Ocak'ta başladığı Türkiye turu kapsamında Bilecik'e ulaştığını söyledi.

Bugüne kadar 38 ili ziyaret ettiğini belirten Özavcı, "Analarımız çocuklarını askere gönderdiklerinde yemin törenine giderlerdi ve başı kapalı diye yemin törenine almazlardı. Peygamber ocağı dediğimiz askeriye evladımızı gönderip de eşimizi ve anamızı gönderdiğimizde neden almıyor. Bayanlar okula gidemezlerdi, hemşire olamazdı, öğretmen olamazdı, askeriyeye giremezdi çünkü başörtüleri vardı. Bugün Cumhurbaşkanımızın sayesinde bunların hepsi gerçekleşiyor. O yüzden Cumhurbaşkanımıza, vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza destek vermek için yollardayım." diye konuştu.

Daha önce de destek amaçlı çeşitli turlar yaptığını belirten Özavcı, "Turgut Özal'a sahip çıkamadık, Adnan Menderes'e sahip çıkamadık, Erbakan hocamıza sahip çıkamadık keşke demeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek verelim dedim ve Cumhurbaşkanımızın resmini giydirdiğim aracımla Türkiye'yi karış karış geziyorum." dedi.

Özavcı, sonraki durağının Uşak olacağını ifade etti.

Muhabir: Ali Osman Çelikal


Kaynak: AA