Gerçek Hayat dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni bir darbe planı yapıldığını ileri sürdü. Derginin “Erdoğan’a çokuluslu darbe planı” kapağıyla duyurduğu iddiaya göre; Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve İran'ın da desteğiyle 70 milyon dolar bütçe ayrılarak bir darbe girişimi tezgâhlanıyor.

Haberde”, “Mısır'daki askeri darbeden bu yana Türkiye karşıtı kampan­ya yürüten Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Rusya ve İran'ın da desteğiyle bir darbe girişimi tezgâhlıyor. Önce Arap medyası, ardından Türk medyası üze­rinden terör desteklenecek ve işin organizasyonunu Ortadoğu'nun en kirli adamı Muhammed Dahlan yürütecek” denildi.

"PLAN İÇİN 70 MİLYON DOLAR BÜTÇE AYRILDI"

“Mısır darbesi sonrası Birleşik Arap Emirlikleri ile yaşanan gerginlik ve jet kriziyle Rusya ile oluşan çatışmayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kamplaşmalar artmaya başladı. BAE ve Rusya, Yaser Arafat'ın ölümünden sorumlu tutulan El-Fetih üyesi Muhammed Dahlan'a Erdoğan'ı devşirme işini ihale etti. Öngörülen plan için 70 milyon dolar bütçe ayrıldığı belirtiliyor. Müslüman Kardeşler'e yönelik olumlu politikası nedeniyle düşman bellenen AK Parti hükümetine zarar vermek için BAE'nin, Gezi Parkı eylemleri sırasında Dahlan üzerinden girişimlerde bulunduğu konuşuluyor.

YENİ BİR MISIR VAKASI

BAE'nin siyasi kulislerden sızan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin benzeri yapılması hedefleniyor. Ürdün istihbaratının da yer alacağı darbenin ilk aşaması Erdoğan için planlanan karalama kampanyası… Arap basınında başlatılacak kampanya dünya basınına taşınacak ve daha önceki Arap Baharı, Mısır ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki politikaları bilenler için Dahlan projesi tanıdık gelecekti.

MEDYA 'SATINALMASI'

Dahlan'ın Mısır Darbesi sürecinde Mısır medyasını parayla susturduğu ve Mursi aleyhinde konuşturduğu sıkça yazılmıştı. Yine aynı yöntemle Dahlan 14 Aralık tarihinde Abu Dhabi'deki ofisinde medya dünyası ve siyasetçilerden oluşan 15 kişilik bir grupla toplantı yaptı. Toplantıda Erdoğan aleyhine yürütülecek kampanya ise şöyle belirlendi;

1. Arap medyası ve muhalif Türk medya tarafından Er­doğan'la ilgili kötü algı oluşturma ve yayma.
2. Türkiye'deki Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi muhaliflerine destek verme, finansal destek sağlama.
3. Türkiye'de kaosun yayılması, güven­liğin zedelenmesi ve Erdoğan'a karşı ayaklanmalar ol­ması adına PKK'ya destek verilmesi.
4. Ordu içinde Erdoğan ve Ak Parti'ye muhalif askeri liderlere destek verme.

SUUDİ ARABİSTAN KAOSU ENGELLİYOR

Mısır'da darbeyi gerçekleştiren Abdülfettah Sisi'ye açık çek veren S. Arabistan; Türkiye ve katar arasındaki BAE'nin Türkiye aleyhtarı propaganda faaliyetlerinin önünde fren etkisi yaratı­yor.

DEMOKRASİ NEFRETİ

Dahlan'ın Gazze'de yaptığı karanlık işleri yıllar önce The Guardian Weekly'de yazan gazeteci David Hirst özellikle medyaya ödenen paralardan söz ediyordu. Ekonomik olarak çok kalkınmamış ve siyasi olarak kırılgan ülkelerde, demokratik veya İslami duyarlılıkların arttığı dönemlerde, Dahlan'ın bu mekanizmayı devreye soktuğu iddia ediliyor.

ARALIK AYINDA PUTİN'LE GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz aralık ayında kremlin'de putin ile yanyana görülen ve UNESCO Uluslararası Kültür Forumu açılışında fotoğraf veren Dahlan'ı; darbe sonrasında Rusya ile ilişkilerini pekiştiren ve yavaş yavaş Suudi Arabistan'dan uzaklaşan Kahire, el Fetih için yeni lider olarak görüyor. Bu nedenle uluslararası platformlarda sıkça boy göstermesi sağlanıyor.

SIRBİSTAN VATANDAŞLIĞI ALDI

2014 yılında Dahlan'ın Sırbistan vatandaşlığı aldığı belirtiliyor. Sırbistan'daki ya­tırımları yönetmek üzere bu belgeyi aldığını belirtse de arka plan koca bir muamma. Çünkü Kosova Savaş'ında Sırbistan'ın karşısında yer alan BAE'nin bu girişiminde silah anlaşmalarının etkili olduğu düşünülüyor.”

Kaynak: HABER7.COM