Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek müşterek yüzyıl kapatıp, acemi müşterek yüzyıl açarak tarihe acemi müşterek istikamet vermesi gibi, rahmetlik Erbakan Hocamız da kişilerin zihninde müşterek yüzyıl kapatıp, acemi müşterek yüzyıl açtı. İnsanların zihninde müşterek hayat açtı' dedi.

Erbakan Vakfı Kocaeli Şubesince Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde planlı 'Yeni Bir Dünya' mevzulu konferansta mütekellim Erbakan, Necmettin Erbakan'ın yetiştirdiği Milli Görüşçüler namına bu cins yâd programlarını Türkiye'nin ciharıyek birlikte yaptıklarını söyledi.

Milli Görüş hareketinin kişi evren görüşünden ancak ve alavere dalavere ile uzaklaştırılan müşterek milletin baştan kişi inancına, kişi tarihine, kişi esas değerlerine ve kişi medeniyetine devir etme hareketi bulunduğunu özetleyen Fatih Erbakan, şu şekilde bitmeme etti:

'Bu hareket, milletimizin köklerine ve özüne devir hareketi olmuştur. Çünkü, bu hareketi başlatan Erbakan Hocamız bin yıldır cemaat olduğumuz esas değerlere, inancımıza, aslımıza sadakatli kalarak, bin yıl önceki bu milletin önderleri ne yolu strateji ettiyse o yolu strateji ederek bu hareketi başlatmış ve yürütmüştür. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek müşterek yüzyıl kapatıp, acemi müşterek yüzyıl açarak tarihe acemi müşterek istikamet vermesi gibi, rahmetlik Erbakan Hocamız da kişilerin zihninde müşterek yüzyıl kapatıp, acemi müşterek yüzyıl açtı. İnsanların zihninde müşterek hayat açtı.'

Eroğlu: Erbakan Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da konferansta icra ettiği konuşmada, Necmettin Erbakan'ın, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın baş yapıcılarından bir tanesi namına tarihe geçtiğini ve Kıbrıs Türk halkının kalbinde yaşadığını tabir etti.

Erbakan ile dü ülkenin Başbakanı namına baş döndürücü manalı müşterek hesaplı teşrikimesai protokolünü imzalama bahtiyarlığına kavuştuğu düşüncesince kendini baş döndürücü bahtiyar hissettiğini tamlayan Eroğlu, Erbakan'ın, 'Dışa tabi ve çıtırbom müşterek sanayileşmeyi katiyen benimseme edemeyiz. Sanayileşme davamız, savaşımız aha bu aşamada başlıyor. Onların füzeleri varsa, kılıç de onları atılmış olduğu yere arka döndürecek teknolojiye cemaat olmalıyız' söylediğini anımsattı.

Necmettin Erbakan'ın siyasal yaşamını husus edinen sinevizyon gösterisinin yapıldığı programda başkaca Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılmış oldu ve afsun edildi.

Kaynak: AA