Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe bindirim yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, 'Bir atasözümüz var, 'Yalancının mumu yatsıya derece yanar' hakeza müşterek bindirim yok, olsa bunu dostça söyleriz.' dedi.

Yılmaz, bazısı matbuat neşriyat organlarında arazi meydan 1 Nisan bakımından elektriğe bindirim yapılacağı iddialarıyla ilgili, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Elektrik tutarları ile ilişik elan ilk de yönlendirme yapılmaya çalışıldığını tamlayan Yılmaz, 'Yılbaşında da bunu baş döndürücü manipüle fail çevreler oldu. Bu çevrelerin olması baş döndürücü normal. Neticede ahit 80 milyonluk müşterek ülkede yaşıyoruz ve haricen da bu işleri çalkalamak talip çevreleri düşündüğümüzde, bunların olması normal.' niteleyerek konuştu.

'Bunlar esassız haber'

EPDK'nın ferda bakımından dünkü tarifelerini açıklayacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bu insan manipülatif, kurgusal istihbarat ağız ağıza biçimsiz niyetli, ilkin piyasayı çalkalamak talip hem hükümetimize hem kurumumuza müteveccih bir takım saldırılardan ayrıksı müşterek nesne değildir. Bunlar esassız haberlerdir, bunlar özü faslı sıfır haberlerdir, ferda tarifemizi göreceksiniz. Biz geçmiş kararımızı aldık, bununla ilişik rastgele müşterek sonuncu tüketiciye yansıyacak bindirim bahis konusu değil'

Kaynak: AA