ANKARA

Ensar Vakfı'ndan meydana getirilen kayıtlı açıklamada, Karaman'da, dershane öğretmeni namına fariza özne beraberinde kişinin, birtakımı öğrencilere müteveccih eşeysel sömürme suçunu işlediği iddiaları üzerine, mahremiyet sonucu bulunan türel beraberinde sürecin başladığı belirtildi.

Olayın basında ve içtimai medyada arazi bulmasıyla zeval karacılık edilen isim üstünden ve kimi esas dışı ifadelerle mevzunun Ensar Vakfı'nı müsvedde kampanyasına dönüştürüldüğü vurgulanan açıklamada, 'Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili namına mezkûr ferdin vakfımızla üyelik engelleme tek irtibatı bulunmamaktadır. Yalnızca 2013 senesinde 5 maaş beraberinde müddet düşüncesince fahri namına vakfımız ofis merkezinde mütalaa öğretmenliği vazifesinde bulunmuş ve o tarihten sonradan Ensar Vakfı'nın tek çalışmasında arazi almamıştır. Şu evrede üstünde mahremiyet sonucu bulunan dosyada kanıt edilen eylemlerle ait Vakfımızı irtibatlandıracak beraberinde bilgiye erbap bulunmamaktayız' ifadesine arazi verildi.

'Suçun şahsiliği prensibi cezaevi gerisi edilerek beraberinde isim üstünden beniz binlerce gönüllüsü bulunan beraberinde kurumun ve düşüncenin amaç gösterilmek kanalıyla iftiralara verilen bırakılmasının karacılık edilen suça eş olmak' anlamına geldiği ayraç edilen açıklamada, bu iftiraları atanların amacının, evlatların sömürme edilmesini ayıplamak olmadığı, mümin kullanıcılarını itibarsızlaştırmaya idman bulunduğu kaydedildi.

Ensar Vakfı'nın, 37 senedir bursları, iklim imkanları, önsezi merkezleri ve yayınları ile ülkenin ciharıyek köşesinde vakıf hizmeti sunan, kişiye iş şiarıyla yola çıkmak ve bu hizmetin ifasını, insanı gelişigüzel sürekli altın gören beraberinde iyilikle namına getirmiş bulunduğu tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu türden beraberinde olayın şüyuunun caba Ensar Vakfı'nın kâffesi birimleri, kâffesi üyeleri ve gelişigüzel şeyden evvel vakfımızın 37 salname beğenilen geçmişi düşüncesince bildirme edilemez, üstü örtülemez ve ardı bırakılamaz beraberinde fenomen bulunduğu herkesçe bilinmelidir. Failin hakkında bahis konusu iddiaların esas çıkması biçiminde adalet etmiş bulunduğu en ciddi cezayı alması düşüncesince müstelzim mücadeleyi vereceğiz.

Değerli halkımızın mevzunun hesabına gidilmesine bağlı tek ide taşımamasını, vakıf namına yaşanmış bulunan mağduriyeti her insanın hissettiğini ve kâffesi gelişimleri beraberinde numara fondan duyuracağımızı, adaletin kader edeceğine ilişikli inancımızla baş başa bilinmesini isteriz.'

Kaynak: AA