KOCAELİ-Kadir Yıldız

Avrupa Birliği (AB) fonları ve İŞKUR'un desteğiyle Kocaeli Sanayi Odası (KSO) bünyesinde kurulan merkezin konfeksiyon bölümünde çalışan 70 engellinin ürettiği ürünlerle ülke ekonomisine yılda 5 milyon avro katkı sağlanıyor.

Merkezin Genel Müdürü Hüsnü Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır merkezin ülke ekonomisine katkı sunduğunu belirterek, ağırlıklı olarak konfeksiyon ürünleri imal ettiklerini söyledi.

Konfeksiyon ürünlerinin tamamını ihraç ettiklerini aktaran Bayraktar, "Engelli personellerimizle ihracata katkı yapıyoruz, ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz. Yıllık 400-450 bin ürün imalatı gerçekleştiriyoruz. Bundan da ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 5 milyon avro katkı sağlıyoruz. Şu anda ürünleri Avrupa'da Hollanda'ya gönderiyoruz. Ürettiğimiz ürünler Hollanda üzerinden yaklaşık 50 ülkeye gönderiliyor. Engelli kardeşlerimiz kaliteli ürün üretiyor. Ekonomik anlamda da değer buluyor." şeklinde konuştu.

Merkezin mantar, meyve ve sebze yetiştiriciliğiyle arıcılık gibi bölümlerinin de bulunduğa değinen Bayraktar, bu alanlarda da 20 engellinin istihdam edildiği bilgisini verdi.

Kaynak: AA